Ordine in baie

0

Chiar daca pare ciudat la prima vedere (citire), sa stii ca modelul imprimat pe placile de faianta, modul in care gresia si faianta sunt dispuse, ca si asezarea obiectelor sanitare si a mobilierului conduc la imaginea finala in baie.

Si, de cele mai multe ori, mai ales intr-un spatiu mic, cum este cel al baii, modelul si culoarea gresiei si faiantei sunt cele care au un prim impact vizual si ne determina sa percepem incaperea ca fiind ordonata sau nu.

Cu cat desenele si texturile de pe placile ceramice sunt mai aglomerate, mai incarcate, sau mobila, obiectele sanitare neasortate, cu atat senzatia de ordine dispare.

Adopta simetria

In mod natural, noi, oamenii, apreciem ca fiind ceva ordonat sau echilibrat atunci cand un spatiu este decorat sau amenajat simetric.

Deci, ai grija ca atunci cand iti amenajezi baia sa tii cont de fereastra, usa si locul obligatoriu al obiectelor sanitare, integrandu-le unei scheme decorative cat mai simetrice.

Orice combinatie de placi ceramice dispuse conform unei simetrii stabilite si bine gandite va imprima spatiului o anumita armonie, de unde si senzatia de ordine si curatenie (chiar daca aceasta nu este impecabila).

Pentru o baie mica

Opteaza pentru desene marunte, care sa nu incarce spatiul, iar daca iti plac modelele mari, de efect, foloseste-le pe o zona restransa sau inconjurate de placi in culori uni.

Curatenia se pastreaza mai bine

Atunci cand suprafetele mai generoase sunt mai putin aglomerate cu obiecte. Este mai usor sa stergi o zona libera, decat una care trebuie debarasata de tot felul de lucruri.

De aceea, in locul unor polite late pline ochi de cosmetice, pentru a imprima senzatia de ordine in baie, alege rafturi mici, fiecare destinat unui grup clar stabilit de obiecte. Vrei senzatia de ordine perfecta? Lasa cat mai putine obiecte la vedere.

Gasesti placi ceramice: aici, aici, aici.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Ioan Serban
Foto: Cesarom

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply