Viena, orașul cu 1.000 de fațete (I)

0

Știu că mulți cititori v-au scris despre Viena, dar acest oraș este precum un diamant cu o mie de fațete. Și fiecare fațetă creează o impresie unică.
Am ajuns la Viena în „luna de miere”. O săptămână petrecută vizitând muzee și alte obiective turistice era tot ce ne puteam dori eu și soțul meu, fiind mari amatori de călătorii. Am pornit la Viena într-o duminică de februarie. Orașul era pustiu și liniștit, pregătindu-se parcă pentru agitația din timpul săptămânii în această capitală cosmopolită. Făcusem rezervare la un hotel romantic, cochet, ce ne-a întâmpinat cu o grădină plină de plante verzi chiar și în mijlocul iernii.

Foto: arhiva personală
După ce ne-am odihnit puțin, am plecat spre Haus des Meeres, unul dintre puținele obiective turistice deschise duminica în Viena; mai precis, un fel de acvariu imens într-un buncăr de apărare antiaeriană din timpul Primului Război Mondial. Expoziția cuprinde peste 3.500 de specii de viețuitoare pe o suprafață de peste 6.000 m pătrați. Aici poți vedea zeci de specii de pești, rechini-ciocan, șerpi, crocodili, furnici etc. Am putut vedea cum un scafandru a coborât în acvariul rechinilor și i-a hrănit, făcându-ne pe noi să ne ținem respirația de fiecare dată când rechinii își deschideau fălcile pentru a lua bucata de carne din mâna bărbatului.
Acest spectacol are loc numai joia și duminica. Haus des Meeres are în vârful ei o terasă, de unde se oferă o vedere panoramică a Vienei.
Ziua de luni am început-o vitejește. După un mic-dejun copios am pornit-o cu metroul spre UNO City. Rețeaua de transport în comun din Viena este foarte bine pusă la punct, așa că în întreaga săptămână am străbătut orașul fără ghid și fără a cunoaște limba germană. UNO City este un cartier mai nou al Vienei unde își au sediul organizații de importanță mondială pe care le-am privit de la distanță. Ne-am continuat plimbarea printre vile încântătoare și ne-am amuzat urmărind joaca unor veverițe.
Caută continuarea articolului!
Maria Calma, Reșița, jud. Caraș-Severin

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply