Om de zăpadă

0

Monica Viericiu
Astăzi se încheie oficial perioada sărbătorilor de iarnă, mulți strâng bradul spre nemulțumirea copiilor. Dar pentru că este totuși iarnă și apetitul pentru joacă al celor mici este nestăvilit, o activitate pentru ultimele zile de vacanță ar putea fi crearea unui om de zăpadă. Și dacă nu ai chef să stai în omăt sau nu ai la îndemână așa ceva, încearcă să faci unul de jucărie, reciclând o sticlă.

cum recilezi sticle
Foto: Monica Viericiu
Procedeul este foarte simplu, se ia o sticlă de plastic goală, transparentă sau albă, de la suc sau bere, care să aibă de preferat partea de sus, de lângă dop cât mai rotundă, să semene cu un cap. Nu contează ce volum are acest recipient, de exemplu decorațiunea din imagine este dintr-o sticlă de 2 l, dar poți folosi și sticle mai mici, să creezi o familie de oameni de zăpadă. În sticlă se toarnă câteva linguri de vopsea lavabilă diluată doar dacă este nevoie, se strânge dopul și se răsucește recipientul pe toate părțile astfel încât vopseaua să se distribuie uniform și sticla să devină albă. Apoi cu un marker negru desenezi ochii, sprâncenele și nasturii, iar cu unul roșu faci nasul și gura. Pentru a finaliza decorațiunea-jucărie, legi la gât o fâșie de material textil și maschezi dopul  tot cu un crâmpei de material sau meșterești vreo pălărie din hârtie. Omul de zăpadă poate fi folosit drept popic. Dacă vrei să aibă ceva mai multă stabilitate, poți să torni în sticlă, după ce ești sigur că vopseaua este în totalitate uscată, puțin nisip.
Tot pe acest principiu poți transforma sticlele în pinguini, pitici etc., doar că în acest caz, va trebui să aplici o vopsrea pe exteriorul sticlei. Astfel, fără să cheltui mai nimic reușești să te distrezi cu copilul într-o după-amiază și să-l înveți primele noțiuni despre reciclare. Dacă îi arăți cât de distractiv poate fi să reciclezi, va ține bine minte ideea și va fi mult mai dispus să aibă grijă de natură. Așadar mult succes și distracție plăcută!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply