Obiectele vechi au primit înfățișare sau utilizare nouă

0
canapea
Foto: Elena Bâc
Elena Bâc, Arad
Dragă redacție,
Vă scriam anul trecut despre realizarea unei oaze de verdeață cu ajutorul unei căzi vechi. Încurajată de fiica mea care vă scrie mai des şi de aprecierile celor care au văzut lucrurile despre care vă voi povesti în continuare, am decis să revin cu o nouă scrisoare.
Voiam de câțiva ani să coborâm o bancă veche pe care o țineam în podul casei, deoarece ne luaserăm una nouă. Vara aceasta însă am coborât-o, am frecat cu șmirghel vechea vopsea care se cojea şi am vopsit-o în aceeaşi culoare ca şi masa. Nu mai avea nevoie decât de nişte şuruburi pentru a fi ca nouă. Sunt foarte mulțumită pentru că am reuşit cu bani mai puțini (cei dați pe vopsea) să am încă o bancă. În acest fel ne putem relaxa în două colțuri ale grădinii.
O veche draperie a cărei culoare mergea foarte bine cu cea a băncii, am transformat-o cu ajutorul foarfecii şi al maşinii de cusut. Am scos o parte din material, care se decolorase de la soare şi din restul am lucrat o față de masă şi o husă pentru bancă. Pentru husă am folosit şi burete rămas de când am pus parchetul laminat. Era foarte subțire, exact aşa cum aveam noi nevoie pentru a nu ține prea cald vara. Pentru a nu se deplasa, în interiorul husei am tras nişte cusături de-a lungul şi de-a latul, realizând astfel şi un model decorativ.
Din nişte roți de maşină am realizat mai multe suporturi pentru flori, din partea de cauciuc, şi din partea metalică un fel de ghiveci pentru căpşuni, pe care l-am fixat folosind cuie (avea deja găurile) de un butuc, am pus pământ, apoi căpşunii şi am completat cu pământ. L-am aşezat lângă terasă şi bucătărie. Nu vă pot spune ce miros frumos răspândesc la începutul verii sau cu ce plăcere culege nepoțica mea şi savurează căpşunele.
Vă urez cât mai multe apariții şi de aici înainte, să ne bucurăm cât mai mult de sfaturile practice pe care ni le dați şi promit să revin curând pentru a vă povesti ce renovări și amenajări am mai făcut.
Spor la treabă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply