O sobă mică și practică ușurează munca

0

Roxana Valentina Mitrofan, loc. Suceveni, jud. Galați
Dragi cititori,
Vă împărtășesc și vouă ceea ce a lucrat tatăl meu în ultimele zile și vă prezint o idee pe cât de interesantă, pe atât de eficace într-o gospodărie de țară.
O gospodărie la țară trebuie să fie dotată cu tot ce ai nevoie, iar tatăl meu ține cont de acest lucru și intervine de fiecare dată când ceva ne lipsește. În ceea ce privește soba din imaginea alăturată, nu i-a trebuit decât jumătate de oră pentru a o proiecta și o zi pentru a o construi. A început prin a înălța un suport format din patru bucăți de fier-beton foarte rezistente și apoi a continuat prin clădirea cărămizilor (de grosime mare). Plita este una obișnuită pe care o puteți găsi la orice depozit sau magazin specializat, a atașat un bageag din tablă (care nu apare în imagine) și o ușă din fontă care să ajute la introducerea lemnelor sau la scoaterea cenușei.
Pentru a o înfrumuseța, tatăl meu a ales să o „împodobească” cu plăci de gresie rămase de la o altă lucrare la bucătărie, el mergând mereu pe principiul de bază: „Nimic nu se pierde, totul se transformă/reciclează”. Am fost uimiți de rezultatul final și pot spune că a devenit foarte practică, alegând să gătim la aceasta și să ocolim aragazul.
Să vă spun mai concret de ce am optat pentru construirea acestei sobe: vara și toamna, compoturile, gemurile, zarzavaturile etc., sunt la ordinea zilei și pentru a ușura la fierberea borcanelor în vase cât mai mari, s-a decis că o astfel de sobă ne va facilita munca, ajungând să fierbem și câte 20-25 de borcane odată. Și după o folosire mai constantă am descoperit și o economie majoră pe care am ajuns să o facem, deoarece nu am mai consumat câte o butelie cu gaz pe lună, așa cum obișnuiam, acum consumând mult mai puțin, acest lucru simțindu-se din plin la bugetul casei. Recomand o astfel de sobă în fiecare casă, nu ezitați, încercați să construiți una, deoarece nu veți regreta. Succes și spor la treabă!
Foto: Roxana Valentina Mitrofan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply