O pasăre specială se îngrijește cu atenție

0
copil cu pasăre mică
Foto: Ioana Răileanu
Ioana Daniela Răileanu, Galați
Dragi cititori, O zebră australiană trebuie îngrijită. Această pasăre, deși e mică, are nevoie de îngrijiri speciale. De la începutul adopției ea este foarte sperioasă. Cu timpul
se va învăța însă cu casa, cu familia voastră și, în cele mai multe cazuri, va fi mai blândă.
Colivia și hrana Această pasăre are un fel de mâncare specială care se găsește la unele magazine „pet shop”, de unde o procurați spunând doar că vreți mâncare pentru zebre australiene. Trebuie să îi luați o colivie cu două dispozitive, unul de mâncare, altul cu apă, cu cel puțin două bare pe care pasărea voastră să se distreze toată ziua și un leagăn pentru păsări. Acestea, în afară de mâncarea lor specială mai consumă și salată (mărunțită bine), banane, mere și coajă de ou fiert pusă cinci minute la cuptorul cu microunde apoi mărunțită bine.
Împerecherea și îngrijirea puilor O zebră australiană se împerechează cu cealaltă, dacă sunt mascul și femelă, dacă suntfoarte apropiate, dacă merg unul după celălalt. În caz contrar unul îi smulge penele celuilalt. Puii de zebre australiene aparcam după o lună-două. Rețineți că dacă păsările fac ouă, sunteți nevoiți să îi luați un fel de cuib întins și acoperit, pentru că dacă nu faceți asta păsările își vor mânca ouăle. De la pui la adulți Când pasărea iese din ou nu este deloc dezvoltată! Când se face mai mare, îi apar pene de culoarea penelor unei vrăbiuțe și un cioc negru. Pe măsură ce crește îi cad penele și îi cresc altele decolorate, dar este posibil să rămână la fel ca înainte, ciocul începe să i se coloreze, acesta fiind un portocaliu deschis la femele și un portocaliu intens sau alb și la sfârșitul ciocului cu roșu – la masculi. Când ciocul este colorat complet, pasărea devine un adult și poate să se împerecheze.
Mai multe informații Oricine a văzut o zebră australiană înțelege de ce ele sunt preferatele crescătorilor de păsări. Rezistența si modul ușor de îngrijire fac din zebra australiană o pasăre ideală pentru începători, iar comportamentul său vioi este o încântare atât pentru crescătorii amatori, cât și pentru cei profesioniști. Zebra australiană este o pasăre foarte vioaie, care cântă mult pe tot parcursul vieții sale, având în vedere că media de vârstă este de 7–10 ani. Alegând să creșteți o astfel de pasăre veți avea o casă veselă pentru mult timp. Vă doresc multă sănătate și să aveți parte de multă veselie alături de zebrele australiene!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply