O noua actiune MaiMultVerde

0

Dragos Bucurenci, presedinte MaiMultVerde, jucatorii echipei de hochei Sport Club Miercurea Ciuc si voluntari MaiMultVerde au ajutat la renovarea pavilionului izvorului Lobogo din Baile Homorod.

Proiectul “Clar si limpede”

Actiunea de renovare face parte din proiectul „Clar si limpede”  si are drept scop protejarea calitatii apelor din judetul Harghita.

Prin acest proiect, incepand cu 15 aprilie, au fost renovate si amenajate sapte izvoare cu ape minerale din acest judet.

Despre izvorul Lobogo

  • Izvorul Lobogo este cel mai cunoscut dintre izvoarele  situate in localitatea Baile Homorod, pe valea raului Homorod.
  • Are un continut important de natriu, magneziu, calciu si clorura de hidrocarbonati.
  • Apa are o temperatura care variaza intre 9-12 ºC.
  • Apa acestui izvor este recomandata pentru cure interne impotriva gastritelor cronice cu hipoaciditate si anaciditate, pentru afectiuni inflamatorii ale intestinului gros si subtire, afectiuni ale ficatului si ale cailor biliare.

Ce spun reprezentantii MMV

“Proiectul acesta isi propune sa mearga nu doar la izvoarele din Harghita, ci si la izvoarele responsabilitatii si civilizatiei oamenilor care traiesc acolo. Vrem sa restauram aceste izvoare si să le redam, impreuna cu un viitor mai sanatos, localnicilor si turistilor deopotriva”, a declarat Dragos Bucurenci, presedinte MaiMultVerde.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa: MaiMultVerde
Foto: AnaMaria Dinulescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply