O grădină de concediu cu aceste 5 trucuri

0

Dragii noştri,
Dacă sunteţi suficient de norocoşi încât să locuiţi la ţară sau, măcar, la casă şi aveţi grădină, iată câteva idei de a o transforma în această lună pentru a deveni centrul vizitelor prietenilor, rudelor şi copiilor în concediu. Nu este nevoie să plecăm departe pentru un concediu pe cinste, dacă ne punem imaginaţia la contribuţie.

www.pixabay.com
www.pixabay.com
  1. Pregăteşte un loc pentru privit stelele. În funcţie de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie, poţi construi un mic podium din paleţi refolosiţi, pe care pui o saltea gonflabilă sau câteva pături. Adaugă perne şi o hartă a cerului şi în luna august poate deveni spaţiul perfect pentru dormit şi visat constelaţii.
  2. Plantează allium (ceapă decorativă) în grădină, deoarece florile cresc foarte înalte (peste 1 m), cu o tijă lungă, ce dă senzaţia că florile, mici şi grupate sub forma unor sfere uriaşe (mov, grena sau albastre), plutesc deasupra celorlalte plante din grădină.
  3. Amenajează o groapă pentru foc de tabără, unde să staţi în serile răcoroase, păziţi de insecte şi împărtăşind poveşti, amintiri, cântece. Există vetre deja pregătite pentru foc, pe care le poţi cumpăra din magazinele de construcţie şi amenajare grădini şi care sunt, de obicei, nişte vase joase din piatră sau ciment, care asigură că focul nu se propagă şi unde se pun lemnele.
  4. Refoloseşte butoaiele vechi pentru vin şi transformă-le în mese rustice. Bine curăţate, umplute cu paie sau câlţi, pentru aspect, iar deasupra, în loc de capac, pune un cerc de sticlă rezistentă tăiat cu câţiva centimetri mai mare decât marginea butoiului. Şi iată, se încadrează perfect lângă scaune din paleţi sau lemn reciclat.
    www.pixabay.com
    www.pixabay.com
  5. Instalează un cort cu jucării pentru micii vizitatori, care sunt mereu în căutare de locuri secrete, unde îşi pot crea propria lume de poveste când se joacă. Pentru adulţi, poţi transforma foişorul într-un loc de relaxare şi citit, punând pe jos pături, perne cu motive orientale, saltele sau covoraşe pufoase. Dacă nu ai foişor, nu este o problemă, există o variantă ieftină şi rapidă de a crea un cort de citit: leagă o sfoară între doi copaci şi pune pe ea câteva cearceafuri, depărtându-le pe pământ şi fixându-le sub perne sau pietre vopsite. Astfel, se creează un spaţiu între laturile cearceafului, asemănător cu un cort. Pe jos, optează pentru pături confortabile, perne colorate şi cărţi. Multe cărţi.

Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply