O gentuță 2 în 1

0
poseta sport
Foto: Elena Hăbăsescu
Elena Hăbăsescu, loc. Bocșa, jud. Caraș Severin
Dragi cititori, De multe ori mergem în oraș să ne plimbăm sau într-o excursie și întâmplător găsim un obiect care ne place sau avem nevoie de el. Unde să-l punem?
Iată soluția: o gentuță care se poate transforma în sacoșă, o sacoșă elegantă și practică, confecționată din materiale de blugi, să fie rezistentă. Are un buzunar cu fermoar în exterior unde ne punem portmoneul, actele sau alte documente, inclusiv telefonul de care nu ne putem despărți. Gentuța se va închide cu nasture. O putem purta pe umăr ca poșetă sau în mână, plină cu bunătăți. Nu este greu de făcut, iar materialul îl luăm de la blugii pe care nu-i mai folosim dar care sunt în stare perfectă. Dacă avem mai multe culori, le putem combina să-i dăm un aspect frumos și artistic.
Această geantă se poate face din orice material mai gros: blugi, catifea reiată sau doc.
Avem nevoie de:
 material de blugi
 un material mai subțire pentru căptușit
 ață de cusut
 2 nasturi pentru închis și 4 pentru prins breteaua
 1 fermoar.
Cum procedăm: Tăiem o bucată din materialul de blugi la dimensiunea de 38/84 cm și o bucată de material subțire pentru căptușeală la aceeași dimensiune. Pentru buzunarul din exterior vom folosi un material de altă culoare la care vom pune un fermoar. Lățimea lui va fi tot de 38 cm, iar înălțimea 32 cm. La o distanță de 8 cm de sus în jos pe acest buzunar vom pune fermoarul. Fixăm buzunarul pe materialul de geantă, la mașina de cusut, îndoind marginea de sus și de jos. Lateralele vor fi prinse în cusătura de pe marginea genții. Coasem marginile genții adică o închidem pe lateral, după care facem căp-tușeala pentru interior cosând la mașină marginile laterale. Băgăm căptușeala în interiorul genții, paspoalăm marginile de sus cu un material potrivit, dar mai subțire, îndoind materialul de blugi și de captușeală spre interior. Pregătim un dreptunghi din material dublu de 11/7 sau 8 cm la care facem o butonieră cu care vom închide sacoșa și ulterior gentuța, îndoind o treime din ea. Din materialul cu care am făcut buzunarul croim 2 mânere, pe care le fixăm prin cusătură de sacoșă. Spun sacoșă, deoarece, desfăcând gentuța ea va deveni sacoșă. Confecționăm o bretea pentru gentuță s-o purtăm pe umăr, pe care o vom prinde de ea cu nasturi pe părțile laterale. Deci facem câte 2 butoniere la fiecare capăt. Ea se poate detașa de gentuță dacă este nevoie. Pe părțile laterale punem câte 2 nasturi pe fiecare parte. Nasturele de sus va fi pe direcția unde se îndoaie sa-coșa să o facem geantă, celălalt va fi mai jos, în funcție de butonieră. Coasem cei 2 nasturi, unul la sacoșă, celălalt, la gentuță și ne putem bucura de ceva util, elegant și frumos.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply