O casa foarte colorata

0

Dana este proprietara casei pe care vei avea ocazia sa o vezi in continuare.

Dana nu-si poate inchipui viata fara culori. Si recunoaste ca sunt multe culorile care-i plac. Unde s-ar fi putut bucura de toate nuantele care-i sunt la suflet daca nu in casa ei? O casa pe care a gasit-o cu peretii albi si mobila la comanda, din pal melaminat. Un loc perfect pentru a-l transforma intr-un univers al culorilor indraznete, optimiste, asa cum vede ea viata.

Cum arata o casa plina de culori?

Galben, auriu, maro si accente de verde si albastru. Mobila din fier forjat si tapiterii din matase. Perdele din voal si draperii grele. Si totul este in armonie! Secretul culorilor este sa stii sa le dozezi si sa le combini.

Astfel in livingul Danei se gasesc galbenul si albastrul in diferite nuante si proportii. De la cel mai intens galben expus pe usile interioare, pana la tonurile aurii ale ramelor de tablouri si tapiteria mobilei si a draperiilor.

In schimb nu a ales galben pentru pereti deoarece acest lucru ar fi dus la intensificarea luminii si totul ar fi devenit orbitor.

De la roz la galben, totul e posibil

Fiecare camera din casa este diferita ca si cromatica. Suprafete mari de pereti sunt decorate in nuante de roz care au la baza un rosu-visina. Pardoseala este din lemn deschis in alternanta cu desene de nervuri si noduri inchise.

Tamplaria usilor interioare si a ferestrelor este alba. Intr-un astfel de spatiu, ce mobila sa alegi? O canapea rosie si un covor in ton ar fi extravagante, dar Dana le-a ales fara retineri.

Mai multe imagini in galeria foto atasata


Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Dan Vezentan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply