Noţiuni de bază pentru cumpărarea combinei frigorifice potrivite

0

Cumpărarea unui frigider poate fi o sarcină destul de dificilă, şi odată ce ajungi în magazin, este posibil să fii uimit de nenumăratele opţiuni. Înainte de a pierde timpul prin magazine, cel mai bine este să te informezi online. Iată de ce trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi combina frigorifică:

Capacitate

Atunci când cumperi o combină frigorifică nouă, ţine cont întotdeauna de mărimea familiei şi de necesităţile zilnice ale tuturor. În consecinţă, alege un frigider care să îţi poată satisface cerinţele. Capacitatea frigiderului este împărţită în două – brută şi netă – care este capacitatea totală şi respectiv capacitatea utilizabilă. În top combine frigorifice pentru o familie mare, se afla Hotpoint ENBGH19223FW, care are o lăţime de 70cm.

Consumul de energie

Eficienţa energetică sau clasificarea cu stele indica cât de eficient este consumul energetic al aparatului. Cu cât este mai mare ratingul, cu atât va fi mai eficient din punct de vedere energetic. De asemenea, uită-te la unităţile totale de energie electrică (kWh) pe care modelul de combină frigorifică le va utiliza într-un an.

Facturile de energie electrică reprezintă o preocupare majoră pentru majoritatea dintre noi, deci este mai bine să investeşti într-un aparat care este cel mai eficient din punct de vedere energetic. Aici poţi vedea care este cea mai buna combina frigorifica no frost, cu un consum redus de energie. Un punct important de reţinut în ceea ce priveşte consumul de energie al frigiderului, este că depinde şi de câte ori pe zi este deschis. De fiecare dată când deschizi uşa, aparatul trebuie să lucreze suplimentar pentru a menţine aceeaşi temperatură.

Compresor

Aceasta este principala unitate de răcire a frigiderului. Ar putea fi de două tipuri: compresor normal şi digital sau invertor. Un compresor normal porneşte la o viteză mare, dar apoi trece la o viteză constantă, astfel încât, chiar dacă există o pierdere de răcire, acesta va funcţiona la aceeaşi viteză şi se va opri odată ce ajunge la răcirea optimă. Acesta este probabil motivul pentru care uneori auzi un sunet din frigider.

Pe de altă parte, un compresor digital sau invertor poate funcţiona la diverse viteze în funcţie de răcirea necesară. Începe la o viteză mică şi creşte atunci când există o pierdere în răcire. Pentru frigiderele mai mici, compresoarele normale funcţionează foarte bine. Compresoarele digitale sunt prezente, de obicei, în toate frigiderele de dimensiuni medii şi mari, destinate familiilor mai numeroase. Compresoarele digitale sunt mai eficiente din punct de vedere energetic.

Dezgheţarea

În frigiderele convenţionale, după o perioadă de timp, congelatorul devine extrem de rece formând gheaţă. Apoi se solicita dezgheţarea manuală a frigiderului. Cu toate acestea, unele dintre cele mai recente versiuni au acum funcţia de dezgheţare automată. Combinele frigorifice no frost, pe de altă parte, utilizează ventilatoare electrice pentru a asigura circulaţia uniformă a aerului. Astfel nu se mai acumulează gheaţă suplimentară în sau în afară frigiderului, deci nu este nevoie de dezgheţare. Aproape toate frigiderele moderne sunt dotate cu tehnologia no frost şi sunt accesibile la preţ.

 

 

 

 

Sursa: SeoPower
Sursa foto: pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply