Note feminine îmbinate dramatic

0

baie-1

Accentele baroce dau un plus de farmec spațiului. Pe lista de cumpărături au fost trecute: oglinda de la Mobexpert (650 lei), comoda/suport pentru lavoar de la Exotique (2.100 lei). Sfeșnicele metalice au costat 200 lei/buc. și sunt de la un anticariat.

Note feminine îmbinate dramatic – O scenografie glam în care detalii cu trimiteri baroce sunt puse în evidență de o cromatică elegantă și misterioasă transformă spectaculos o baie cu dimensiuni nu tocmai generoase.

Irina-Solomon

Irina Solomon, scenograf și designer, Tel.: 0726.305.994, E-mail: irina.solomon.o@gmail.com, www.irinasolomon.ro

Cu un simț artistic remarcabil, apreciat nu doar în lucrările inspirate din domeniul amenajărilor interioare, ci și în scenografiile unor piese de teatru, Irina Solomon surprinde prin fiecare proiect al său. Tratează  fiecare spațiu în mod particular, principalul scop al ei fiind originalitatea rezultatului final. În cazul acestei băi, amenajată într-o vilă superbă din apropierea Bucureștiului, principala sursă de inspirație a fost personalitatea proprietarei. Astfel, a creionat un decor rafinat, care să dea impresia unui budoar elegant. Faptul că doamna casei avea o colecție superbă de perdele brodate și de alte țesături fin lucrate, moștenite de la mamă, a ajutat-o foarte mult pe Irina Solomon să dea consistență tematicii acestei băi. Chiar dacă la prima vedere elementele de aici au fost alese după considerente estetice, realitatea este una extrem de practică. Și anume, tapetul a fost montat în partea superioară a pereților, iar în zona unde stropii de apă pot ajunge mai ușor a fost fixat lambriu profilat delicat. Combinarea celor două materiale, contrastante nu doar din punct de vedere cromatic, ci și al texturii, a reprezentat varianta ideală pentru realizarea unui fundal șarmant. Micile piese decorative (console sau sfeșnice) se profilează armonios, întregind tabloul.

baie-2

Designerul Irina Solomon a ales pentru acest cadru: tapet floral de la Interioare Frumoase (300 lei/rola); console baroce de la Quadra (100 lei/buc.). Cada și lavoarul sunt achiziționate de la Romstal. Bateriile de la cadă și lavoar sunt model Princeton și au costat, împreună, 800 lei, fiind achiziționate tot de la Romstal.

baie-3

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Aricolul cu titlul ”Note feminine imbinate dramatic” a fost publicat în revista Casa Lux nr.1/2016.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply