În noiembrie poți sădi bulbi de zambile în ghivece

0

Am abonament la această minunată revistă, dar nu am îndrăznit să vă scriu până acum. Văzând ce frumoase au crescut florile, țin neapărat să vă împărtășesc și vouă cum le-am obținut. Sunt foarte mândră de zambile.
Îmi plac foarte mult florile, anul trecut am avut trei jardiniere cu ochiul-boului pitic în toate culorile. Cine trecea pe acolo se oprea și admira frumusețea lor. Pe lângă astea am mușcate roșii, roz, albe, mov deschis și închis.
Anul acesta în aprilie ne-am mutat la casă și am astfel un pic de grădină, dar am început din toamna trecută să plantez flori. În octombrie, începutul lunii noiembrie, am pus în pahare de plastic bulbii de zambile, care au înflorit în februarie, iar la sfârșitul lunii ianuarie am sădit bulbii de lalele, narcise, crini. Doresc să pun doi trandafiri cățărători și m-aș bucura să primesc contra cost. Îmi doresc un soi care se numește Indigoletta, crește până la 3 m și înflorește din iunie până în noiembrie și altul cunoscut drept Ilse Krohn superior, de culoare albă cu flori mari și parfum intens.
Îmi plac foarte mult zambilele, îmi doresc de toate culorile, deocamdată numai roz și mov-albăstrui am găsit. Vă scriu câte ceva despre zambilă. Provine din nordul Asiei, este o floare de grădină, dar până în aprilie se poate ține în ghiveci, deoarece este înflorită. La sfârșitul verii se plantează afară în grădină după ce s-a uscat floarea și frunzele. Se udă moderat, pământul niciodată să nu fie uscat total. Când cresc mai multe flori dintr-un bulb plantat în grădină, neapărat trebuie despărțite. Este o plantă minunată ce emană miros foarte puternic, inconfundabil.
Vă urez mult succes și multe reviste cu articole interesante și pe mai departe.
Ana Jianu, loc. Florești, jud. Cluj

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply