Noi nu uităm mărțișorul

0
panou alb rosu
Foto: Elisabeta Pasca
Elisabeta Pasca, loc. Baia Mare, jud. Maramureș
Dragi cititori, Îmi aduc aminte cu drag de vremurile copilăriei și ale tinereții mele, când se ofereau mărțișoare aproape tuturor femeilor și fetelor.
Când eram copii primeam de la părinți, iar când am crescut am primit de la colegii de clasă, de la prieteni sau amici. Ne mândream fiecare fată cu mărțișorul primit. Azi, la noi în Maramureș, la Baia-Mare, prea puțină lume ține cont de venirea primăverii,
1 martie Mărțișorul. Păcat, ar trebui să-i educăm pe copiii noștri să nu uite aceste tradiții frumoase. Eu am făcut mărțișoare manuale din mohair alb și roșu, am împletit 2 fire apoi am făcut partea de jos ciucalăii cum se numesc la noi în stil popular. Am făcut mărțișorul la care am pus un mic medalion, un căluț, un îngeraș, la unele voi pune și nasturi ornament, apoi le voi face cadou nepoților și celor dragi mie. Am meșterit aceste mărțișoare pentru că îmi place să creez câte ceva nou, dar și să le dau celor dragi mie ceva de venirea primăverii. Încercați și voi! Vă doresc zile senine și un an binecuvântat.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply