Noi centre de inchiriere biciclete

0

In parcurile Tineretului si Herastrau s-au deschis doua centre Cicloteque de inchiriere biciclete.

Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Dragos Bucurenci, presedinte Asociatia MaiMultVerde, si Anca Nuta, Identity & Communication Director UniCredit Tiriac Bank, au participat la inaugurarea celor doua noi centre.
 
In cadrul evenimentului, Sorin Oprescu a primit cardul de membru cu numarul 1, urmand sa beneficieze de serviciile Cicloteque. Dupa deschiderea oficiala a centrului din Parcul Tineretului, peste 300 de biciclisti si personalitatile invitate au plecat pe biciclete spre Parcul Herastrau, unde au inaugurat si al doilea centru nou Cicloteque.

Cu bicicleta ajungi mai repede

Biciclistii au pedalat pe traseul Parcul Tineretului-Piata Unirii-Universitate-Piata Romana-Piata Victoriei-Charles de Gaulle-Parcul Herastrau. Traseul, cu o lungime de 8 kilometri, a fost strabatut in mai putin de o jumatate de ora pe bicicleta, in timp ce cu masina este parcurs in cel putin o ora, in conditii de trafic aglomerat.

Grupuri de voluntari MaiMultVerde, aflati in punctele cele mai importante de pe traseu, au informat participantii despre distanta parcursa, timpul de la plecare si pana la sosire si cantitatea de CO2 care a fost redusa prin folosirea bicicletei.

Ce spun organizatorii
 
“Daca acum doi ani am fost primii care am oferit bucurestenilor biciclete de inchiriat, astazi suntem primii care le oferim un sistem similar celui din Viena si Paris in care pot sa ia bicicleta dintr-un loc si sa o lase in altul”, a declarat Dragos Bucurenci.
 
Tarife: 2 lei pe ora, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru doua zile. Pentru studenti, pensionari si someri, tarifele de inchiriere sunt reduse la jumatate.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa si foto: MaiMultVerde

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply