Niki a înțeles rostul vieții de la animale

0

Felicia Magdalena Bălănescu, Alexandria, jud. Teleorman

Felicia Bălănescu
Bun găsit, stimată redacție!
Doresc să-i fac o surpriză fetiței mele Niki (8 ani), care iubeşte foare mult animalele şi căreia îi place să le îngrijească şi să se joace cu ele. Aşadar, vă trimit câteva rânduri pe această temă şi o fotografie cu prietenii mei necuvântători.
Niki are 8 ani, dar de când a început să cunoască lumea din jur, a fost atrasă foarte mult de prietenii noştri cu care conviețuim, animalele. Spre bucuria şi norocul ei, locuim la curte, în Alexandria. Şi astfel a cunoscut pe viu, nu din cărți, animalele, păsările şi pe lângă timpul petrecut alături de ele îi place tare mult să grădinărească alături de tati şi bunica, iar când îşi aduce aminte, vine la mami să o ajute la bucătărie …deşi până acum mai mult testează şi încurcă, poate când va fi mai mare se va descurca să gătească singură. Cert este că se implică foarte mult în toate, cel mai mult însă o încântă să participe la îngrijirea vietăților din gospodărie: păsări, căprițe, iepuraşi (purcelul doar îl priveşte şi nu-i place), cățeluşi, pisicuța şi un papagal. Este entuziasmată să le dea ea să mănânce şi să culeagă ouăle din coşurile găinilor, savurează „recolta” văzând cu ochii. Le aruncă boabe, le pune iarbă şi apă şi vorbeşte cu ele, zicându-le pe numele alese tot de ea. Îi place să se plimbe cu bicicleta pe stradă şi cei doi cățeluşi să alerge după ea, ceea ce îi încântă şi pe ceilalți copii, desigur.
Am avut şi evenimente triste, sunt de neevitat, cum ar fi că un iepuraş sau doi cățeluşi au părăsit definitiv lumea noastră …ea i-a plâns, a suferit şi a insistat ca în spatele curții să le facem mici locuri de veci, unde a pus cruciulițe din bețe şi flori. Se mai duce uneori acolo, priveşte în tăcere locurile şi udă florile. Am lăsat-o să participe şi să facă aceste lucruri pentru a înțelege mai bine rostul vieții, al perpetuării şi ştim că va păstra în suflet amintiri deosebite, momente aparte ale copilăriei ei; sunt lecții de viață necesare şi învățate blând.
Este un lucru bun pentru ea că îşi petrece copilăria printre micile necuvântătoare şi trăieşte orice eveniment legat de acestea, înțelegând astfel multe lucruri.
De asemenea, în grădină are locul ei unde a plantat câteva răsaduri, pe care le udă şi se bucură în final de recolta muncii ei. A plantat şi pomi fructiferi, ajutată de tati, pe care îi admiră şi îi udă.
Se implică mult în gospodărie şi astfel are cunoştințe bogate în domeniu. Copilăria “la țară” este ceva deosebit şi de neegalat și pune bazele unor oameni calzi și iubitori de natură.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply