Nepoata mea a fost premiată pentru lucrarea din dovleci

1
Foto: Maria Sprinjean
Maria Sprinjean, loc. Vințu de Jos, jud. Alba
Dragi cititori,
Toamna pare că și-a epuizat numărul de zile însorite, dar pe ici pe colo, pare să mai fi rămas câteva roade în grădini, printre care poate și dovleci.
Mândrii de roadele muncii lor, cei ce întreaga vară au muncit, s-au întâlnit în 25 septembrie la târgul Apulum Agraria 2011 la Alba Iulia pentru a arăta tuturor că toamna aceasta este şi mândră, şi bogată. Copiii invitați şi de această dată au dat frâu liber imaginației şi în cadrul concursului „Dovleacul hazliu“ au prezentat lucrări după cum s-au priceput. Nepoata mea, care nu scapă nici o ocazie de a picta şi împodobi, s-a prezentat în concurs cu lucrarea „Familia Dovlecel“ care a luat premiul I. Trei dovleci de mărimi diferite au fost transformați cu ajutorul culorilor, a părului (mătasea de porumb) şi a unei pălării vechi în tata, mama şi un bebic aşezat în căruciorul păpuşii şi având în „gură“ un biberon-bomboană. Scăunelele suport au fost realizate din resturi de scândură şi împodobite cu crengi și frunze de toamnă precum şi cu o fustă rămasă prea mică. Rezultatul a fost pe măsura strădaniei, iar familia imaginată a ajuns pe podium.
Este bine să încurajăm copiii să se implice în activități de orice fel. Le dezvoltă imaginația, creativitatea şi mai ales îndemânarea. Cei care s-au prezentat în concurs s-au ales cu premii din partea organizatorilor şi a sponsorilor, iar răsplata muncii lor i-a făcut ferciți. Încercați să vă faceți timp pentru copiii și nepoții voștri şi vă veți bucura alături de ei. Recunoştința din ochii lor va fi pentru voi premiul cel mare!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Suport pentru mărgele si cercei | Revista Practic idei

Leave A Reply