Ne-am relaxat la băi termale în țara vecină, în Ungaria

0

Elena Milea, București
Dragi cititori ai acestei reviste,
În căutarea unui loc spectaculos și aproape de România, pentru a petrece o vacanță frumoasă, am descoperit stațiunea Hajduszoboszlo.
În această vară am fost într-o stațiune în Ungaria. Se numește Hajduszoboszlo și este cel mai mare complex de băi termale din Europa. Este aproape de localitatea Debrecen, deci de granița cu România (maxim 60 km). Aici am stat la un hotel de 4 stele. Există oferte în funcție de perioada anului, numărul de zile, au gratuități/reduceri pentru copii și se oferă intrarea gratuită la piscine, halat de baie, uscător de păr, saună, hidromasaj, baie efervescentă, șezlong, cocktailuri. Am avut o servire ireproșabilă. Masa era stil bufet suedez cu multe feluri de mâncare, fructe, deserturi – toate proaspete, aspectuoase și la discreție. Restaurantul era foarte mare, cu mese frumos aranjate, muzică, iar pentru copii erau scaune speciale. Hotelul avea mai multe bazine, unele afară, unele acoperite pentru copii și adulți, piscine foarte curate și supravegheate, bazine cu apă termală cu componente minerale, parfumate, saună, jacuzzi, bar atât în apă (cu scaune) cât și pe uscat, aqua fitness ținut de un instructor, șezlonguri cu umbreluțe, măsuțe, palmieri, leandri. Bazinele cu apă maro, termală și parfumată, numită și “aurul curgător” sunt recomandate celor peste 40 de tratamente bazate pe apă termală controlată și calificată care au efecte medicinale în cazul mai multor afecțiuni.
În stațiune mai este și un ștrand plasat pe un teritoriu de 30 hectare deschis în fiecare an în perioada 1 mai-30 septembrie. Pe teritoriul ștrandului se află Parcul Aqua cu diverse tipuri de tobogane și alte atracții. Piscina acoperită Arpad este deschisă pe tot parcursul anului, având atât bazin pentru înot, cât și bazine cu apă termală, saună, solar, masaj etc. În stațiune predomină peisajul mediteranean cu mulți palmieri, verdeață, flori. Sunt multe restaurante. Seara, terasele – fiecare cu orchestra și soliștii săi, te atrăgeau la o petrecere de neuitat. De asemenea, este un bazar foarte mare cu fel și fel de suveniruri. Alături era parcul de distracții și teatrul de vară. Peste tot era foarte curat.
Ne-am relaxat, ne-am simțit foarte bine și ne-am întors acasă cu multe amintiri prețioase!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply