Ne-am distrat de minune la săniuș, la Cavnic

0

Iulia Sălăjan, Cabanas de la Sacra, Spania
Stimată redacție,
De curând am împlinit 12 ani. M-am născut și trăiesc în Spania lângă Toledo, unde este clima mai caldă și nu ninge prea des. Ne-am petrecut vacanța de iarnă acasă, la Baia-Mare, în Maramureș.

Cavnic Maramures
Foto: Iulia Salajan
Niciodată nu am petrecut așa clipe de vis, precum au fost cele când am mers acasă la bunici. Aici am avut multe activități interesante, de exemplu într-o zi am fost la patinoar unde ne-am dat ore întregi pe patine, alunecam ușor pe gheață și timpul trecea pe nesimțite, a fost minunat. Trebuie să recunosc că mi s-a părut foarte greu prima dată când am pus patinele, după aceea m-am obișnuit și a fost bine. Apoi am mers la Cavnic la schi, unde ne-am dat pe derdeluș. Acolo a fost foarte multă zăpadă și o săptămână întreagă ne-am alergat prin zăpadă cu sania și ne-am distrat de minune.
Acasă, lângă blocul bunicilor, la Baia Mare, este un parc unde am făcut un om de zăpadă. Era primul om de zăpadă pe care l-am făcut până acum, dar este o experiență ce merită repetată. Au participat la construirea omului de zăpadă mai mulți membri ai familiei, tata, unchiul, fratele meu și bunica noastră. Anul acesta în vacanță am fost și în Spania, lângă Madrid, la Lozoya, unde a nins, a fost zăpadă multă, dar acolo nu am găsit frumusețea iernii din România.
Vă trimit câteva fotografii făcute în România, unde am petrecut vacanța de iarnă de care îmi voi aminti cu plăcere multă vreme. Eu iubesc mult această țară minunată, iubesc orașul părinților mei, Baia Mare, în frumosul Maramureș. Când voi termina facultatea și voi fi arhitectă, vreau să mă întorc acasă, în țara mea, România, cea cu peisaje spectaculoase și oameni buni, primitori și harnici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply