Năzdrăvana pisicuţă Lili

0

Andreea Maria Comănescu, loc. Vadu-Paşii, jud. Buzău
Dragă redacţie,
Vă povestesc despre pisicuţa Lili şi multele ei năzbâtii.
Când motanul meu Mati a dispărut, au început să vină în curte doi pui de pisică, un băiat şi o fetiţă, unul mai frumos şi mai jucăuş decât celălalt. Erau pisoiaşii vecinei mele, care s-au „mutat” la noi.

Andreea Comanescu
Andreea Comanescu
Erau mereu puşi pe şotii, se jucau împreună, mâncau, se mai certau, dar când venea seara, se culcau la uşa de la bucătăria noastră, îmbrăţişaţi. Ne erau foarte dragi, iar pentru că se apropia iarna, tatăl meu le-a făcut un culcuş dintr-un burete. Adăpostul îi ferea de ploi şi frig.
Pe băiat l-am botezat Vasile, iar pe fetiţă Lili pentru că stătea mereu sub o tufă de liliac. Dar după câte năzdrăvănii a făcut, acum o strigăm Năzdrăvana. Se ascunde în cele mai neaşteptate locuri, iar când o descoperi are o privire nevinovată şi parcă nu poţi să te superi pe ea. S-a ascuns în dulapul cu pantofi, în pătura pentru leagănul din curte, în pivniţă şi în alte locuri. Când plec la şcoală, mă conduce până la poartă, iar când mă întorc mă aşteaptă şi îi dau de mâncare ce îmi rămâne din pacheţel sau îi aduc lăptic. Mănâncă bine, cu poftă tot ce îi dăm. Deşi are aproape un an de zile, este mai micuţă, dar săptămâna trecută ne-a făcut o surpriză: în culcuşul ei am mai găsit 3 pisoiaşi. Are mare grijă de ei, îi spală, stă mereu lângă ei. Sper să păstrăm unul. Rămâneţi cu bine! Multă sănătate şi să aveţi mulţi prieteni necuvântători dragi.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply