Muşeţel – un ajutor excelent pentru digestie

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Cornelia Munteanu, Tulcea
Dragi cititori,
Vă trimit câteva remedii pe bază de muşeţel, păpădie şi alte plante.
Muşeţelul, considerat un dezinfectant natural, ajută în cazul problemelor digestive. Cu infuzie de muşeţel se tratează inflamaţiile mucoaselor digestive, gastritele, colitele, constipaţiile şi enterocolitele. Prepari o infuzie din 80 g flori şi 200 ml apă. Menţii infuzia la temperatura fierberii 1 minut, apoi o filtrezi după 15 minute. O bei în cantităţi mici în timpul zilei pe nemâncate.
În cazul calculilor renali este bună şi combinaţia dintre mărar, mentă, mătase de porumb şi pătlagină. După ce le pui la uscat, pisezi plantele, le amesteci şi le fierbi. Faci o infuzie dintr-o mână de plante la un litru de apă. Bei câte o jumătate de pahar de trei ori pe zi, înainte de masă. Urmezi tratamentul timp de 40 de zile şi faci pauză 2 săptămâni. Întăreşte organismul cu păpădie. Este bogată în vitaminele A, B, C, D, E şi în minerale precum potasiu, calciu, fosfor, fier şi sodiu.
Menţine sănătatea oaselor, fiind indicată în reumatism, artroză şi gută. Este de ajutor în bolile biliare şi hepatice. Calculii de mici dimensiuni pot fi eliminaţi după o cură de o săptămână, în care se consumă zilnic 3 pahare de suc de frunze de păpădie. Pentru o bună detoxifiere, consumă între mese un decoct din 50 g rădăcină la un litru de apă. În timpul curei elimină carnea grasă, prăjelile şi dulciurile. Multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply