Mușcatele mă răsplătesc zilnic cu florile lor

0

Loredana Comănescu, loc. Vadu-Pașii, jud. Buzău
Dragă redacție,
Sunt o fidelă cititoare a revistelor Practic(e).  Revin cu sfaturi despre florile mele dragi. Din dorința de a învăța cât mai multe, am început să mă documentez și să cunosc necesitățile fiecărei plante, acum am mai mult timp pe care pot să-l petrec în compania plantelor, preferatele mele fiind mușcatele.

mucate
Foto: Loredana Comănescu
Îngrijite cu multă dragoste, dragele mele mușcate mă răsplătesc în fiecare zi cu florile lor, deoarece așezându-le într-un loc luminos înfloresc mai des. Le ud seara cu apă călduță, le sap pământul cu grijă și le adun florile sau frunzele veștejite. În această lună mă ocup de înmulțirea lor și pun butașii mai bătrâni la înrădăcinat într-un ghiveci cu pământ proaspăt, udându-l cât mai des. În primăvara viitoare voi avea plante tinere și astfel mă voi bucura timp îndelungat de frumusețea lor.
Îmi mai plac și cactușii. Iarna îi adăpostim în pivnița casei pentru un binemeritat repaos, pentru ca în timpul verii să înflorească cât mai frumos. Păcat că florile lor nu țin decât o zi.
O surpriză plăcută a venit din partea florii numită Aloe. O aveam în curte de mai mulți ani și nu credeam că înflorește, însă anul acesta m-a încântat cu o floare deosebită. Bănuiesc că a înflorit din cauză că în ultimele două ierni am adăpostit-o în pivniță alături de cactuși și mușcate.
În colecția mea de plante se găsesc și Kalanchoe de diverse culori, Impatiens, leandru alb și roz și cerceluș. Florile nu cer nimic, dar în schimb ne bucură sufletul cu existența lor. Vă doresc o toamnă plăcută cu multe flori frumoase, multă sănătate și multe bucurii!
Foto: Loredana Comănescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply