Municipiul Ramnicu Valcea, reabilitat termic

0

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a semnat contractul de finantare a proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Ramnicu Valcea pentru perioada 2009 – 2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetic”.

Valoarea proiectului
Proiectul, cu o perioada de implementare de 29 de luni, are o valoare totala de 59.332.500 euro fara TVA, din care 29.666.250 euro finantare nerambursabila din Fondul European de Coeziune al Uniunii Europene.

Proiectul semnat consta in investitii privind reabilitarea sistemului de incalzire din municipiul Ramnicu Valcea in vederea reducerii poluarii aerului si a imbunatatirii eficientei energetice.

In prezent, sistemul centralizat de alimentare cu energie termica din Ramnicu Valcea alimenteaza aproximativ 70.000 de locuitori, reprezentand 64% din populatie, precum si numeroase institutii publice.

Ultimatum pentru beneficiari
László Borbély a amintit, cu aceasta ocazie, ca beneficiarii au termen pana la 01 septembrie a.c., sa clarifice problemele pe care le intampina in pregatirea proiectelor:

”Am inceput controalele intense in teritoriu. Daca situatia nu se schimba, vom trece la retragerea prefinantarii pentru acele proiecte care nu au inregistrat progrese. Pana acum am facut plati catre beneficiari in valoare de circa 468 milioane de euro, dar acest lucru nu ne multumeste. Nu mai putem aştepta, trebuie să acceleram ritmul pentru a creste gradul de absorbtie”, a subliniat ministrul.


[18.07.2011]
Sursa: PR
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply