Multe probleme feminine se rezolvă cu ceai de zmeur

1

Otilia Maria Puha, remedii, PLANTEOtilia-Maria Puha, loc. Bilca, jud. Suceava
Dragă redacție,
Sunt o cititoare fidelă a revistei Practic-Idei din anul 2000. Vă trimit câteva rețete de remedii naturale cu efecte garantate.
Pentru că aveam destul de des dureri în abdomen, în partea inferioară și am început să prezint și dereglări menstruale, m-am dus la medic și acesta mi-a descoperit un chist pe ovarul stâng.
Soluția, mi-a explicat el, era tratamentul cu anticoncepționale. Dar eu nici nu am vrut să aud de așa ceva (auzisem de cazul unei tinere care în urma unui astfel de tratament s-a pricopsit cu severe dereglări hormonale și nu mai putea rămâne însărcinată), iar de operație îmi era frică. M-am interesat de un remediu natural cu care să vin de hac chistului și am găsit unul bazat pe ceai de frunze de zmeur și tinctură de soc. Am început imediat tratamentul și după 2 luni de zile, când m-am prezentat la control, s-a constatat ecografic dispariția ca prin farmec a chistului.
Se înghit câte 50 de picături de tinctură de soc de 3 ori/zi, diluată cu puțină apă, asociindu-se cu administrarea internă a infuziei de frunze de zmeur. Pui 1-2 lingurițe cu pulbere de fructe și le lași la înmuiat într-o jumătate de cană de apă de seara până dimineața, când o filtrezi; maceratul îl păstrezi, iar pulberea rămasă o opărești cu o jumătate de cană de apă 20 de minute. După ce se răcește combini cele 2 extracte. Se beau 3 căni zilnic (la orele 8, 14, 20) în cure de 28 zile cu 7 zile pauză. Acest tratament este eficient și în cazul fibromului uterin sau al nodulilor mamari.
Ceaiul din frunze de zmeur poate fi folosit și în cazul următoarelor afecțiuni:
Hemoragie uterină: se iau odată 3 lingurițe pentru a stopa hemoragia, după care se continuă cu administrarea unei lingurițe de pulbere de 3-4 ori pe zi.
Uter fibromatos: sub formă de infuzie (2 căni pe zi) în cure de 40 de zile cu 10 zile pauză.
Cistită: se urmează un tratament de 7-12 zile, timp  în care se beau 3 căni de infuzie pe zi.
Sub formă de cataplasmă: planta măcinată fin se amestecă într-un vas cu apă călduță până se formează o pastă, care se pune într-un tifon și se aplică pe locul afectat. Sănătate multă și succes în tot ce faceți!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Tăierile de fructificare necesare la mur și zmeur | Revista Practic idei

Leave A Reply