Motive vegetale pentru o ambianță sic

0

Explorează diferitele valențe ale motivelor vegetale, fie că acestea sunt clasice și realiste, fie că sunt stilizate, dispuse ordonat, pentru un efect cool.O idee bună de amenajare a diningului este aceea de a alege o paletă cromatică luminoasă, în care predomină albul imaculat. Pe un astfel de fundal poți aduce în context drapaje cu printuri de sezon, precum cele cu motive vegetale.

Dacă optezi pentru un cadru modern, este bine ca și modelele grafice ce se regăsesc pe draperii sau tapet să se înscrie în același registru. Formele stilizate ale florilor și frunzelor sunt un exemplu în acest sens. Tapetul bogat este pus în valoare de un tavan alb, alături de lambriuri, plinte, boaserie, uși și ramele ferestrelor. Ideal este ca aceste elemente să fie realizate din lemn masiv, pentru a conferi căldură și noblețe.

Foto: Sanderson
Foto: Sanderson

Acest material este indicat și pentru placarea pardoselii; într-un astfel de context ar fi bine ca acesta să aibă o nuanță compatibilă cu întregul decor. Finisajul de fag, de exemplu, este potrivit în compoziție. În ceea ce privește mobilarea, apelează la mici trucuri de efect. Scaunele cu diferite forme și dimensiuni vor da ambientului un aer dinamic: un taburet industrial va completa cu succes bancheta tradițională, iar niște scaune slim vor imprima un farmec aparte.

Foto: Sanderson
Foto: Sanderson

Construiește în spațiul de lângă fereastră corpuri pentru depozitare din lemn, ce devin, cu un strop de imaginație, o banchetă cochetă.

Foto: Sanderson
Foto: Sanderson

Câteva pernuțe decorative uni, alături de unele ce reaiau motivele centrale, vor transforma băncuța de lângă geam în cel mai şic colț de lectură.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply