Moș Crăciun meșterit din salopeta nepoatei mele

4

Florica Crețu, loc. Găvănești, jud. Olt
Dragă redacție,
Pentru bradul de Crăciun eu am confecționat o stea de pus în vârf.
O parte din acest proiect o poate face și un copil de 9-10 ani. Dintr-o cutie de carton se taie 60 de romburi de aceeași dimensiune. Fiecare le face cât vrea de mari, depinde de înălțimea bradului. Eu având un brăduț mai mic, am făcut romburile cu latura de 3 cm. Fiecare romb se îmbracă cu material și se coase pe dos. Eu am folosit material roșu și verde, dar se pot alege și alte culori. După ce se îmbracă toate romburile, se cos câte 5 romburi pe o margine, rezultând 12 pâlnii. În mijlocul fiecăreia se pune un cerculeț îmbrăcat în aceeași culoare de material pentru a se umple golul rămas de la prinderea romburilor. După aceea se cos cele 12 pâlnii pe toate laturile rezultând o stea foarte frumoasă de pus în vârful bradului. La o pâlnie nu se pune cerculețul pentru a putea pune steaua în vârful bradului. Dacă nu o puneți în brad, puteți așeza steaua pe o masă și fixați pe ea o lumânare cu crenguțe de brad. Vă asigur că va arăta foarte bine. Nu vă costă mai nimic. Cred că oricine are o cutie de carton și câteva bucăți de material de orice fel rămase prin casă. Îți ia mai mult timp până tai romburile, căci trebuie să fie toate egale să iasă steaua bine.

Craciun
Foto: Florica Cretu
Am mai făcut un Moș Crăciun mare dintr-o salopetă rămasă de la nepoțica mea, Gina, pe care am umplut-o cu melană, apoi am cusut-o la mâneci și picioare. Capul l-am făcut din pânză albă, am umplut-o cu melană, i-am cusut ochii din nasturi și gura, apoi l-am introdus pe gâtul salopetei și l-am cusut. I-am făcut haină și pantaloni din 2 tricouri roșii, le-am cusut bentiță albă, pletele, barba și mustața le-am făcut din vată. Pe cap i-am pus o căciulă roșie. Am făcut apoi sania Moșului. Două cutii de aceeași lățime, dar una mai înaltă, le-am îmbrăcat în hârtie albă. Cea înaltă am pus-o în spatele celei joase, le-am lipit între ele, apoi sub ele am pus 2 bucăți de scândură cu 2 fâșii de tablă mai lungi care în față vin aduse ca să formeze sania. De jur împrejurul cutiilor am pus o instalație electrică, care băgată în priză seara arată foarte frumos. Am așezat Moș Crăciunul în cutia joasă, rezemat de cutia înaltă în care am pus sacul încărcat cu jucării. În loc de reni eu am pus 2 căluți cărora le-am făcut din carton coarne de cerb și am încercat să fac eu 2 cerbi din material pe care i-am umplut cu vată, dar nu mi-au reușit chiar bine. Deci sania mea are 3 căluți și 2 cerbi.
Am așezat sania cu Moșul pe o masă, iar seara când bag instalația în priză, se vede foarte frumos. Când au venit copiii cu colinda, tare s-au mai bucurat când au văzut. Am făcut și un om de zăpadă (cam de 1 m) dintr-un cearșaf de pat. I-am cusut ochii, gura și nasul din nasturi, pe care i-am cusut cu material roșu ca o căciulă. L-am umplut cu vată, la gât i-am pus un fular, iar într-o parte i-am cusut câteva fire de mătură de câmp. Am mai făcut 2 oameni de zăpadă mai mici, din 2 mâneci de pulover. Aveam un pulovăr alb, dar mânecile erau prea mari și largi, așa că le-am tăiat. Pulovărul l-am făcut vestă, căci am tivit marginea tăiată. Cei 2 oameni mai mici îl încadrează pe cel mai mare și așa frumos arată împreună. Îmi pare rău că nu am fotografii cu ei să vă arăt. Sărbători fericite vă doresc!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion4 Comments

  1. Pingback: Sacul lui Mos Craciun | Revista Practic idei

  2. Pingback: Coronite crosetate | Revista Practic idei

  3. Pingback: Decoratiuni de iarna din textile | Revista Practic idei

  4. Pingback: La ce ajuta zapada | Revista Practic idei

Leave A Reply