Morcovi pentru imunitate

1

Monica Viericiu
Știai că o cură de morcov îți pregătește organismul pentru sezonul rece? Da, pe lângă alte virtuți această legumă întărește imunitatea!
Morcovul este adevărat izvor de sănătate, mai ales dacă îl consumi crud, ca atare sau în salate, ori sub formă de suc simplu ori în combinații cu alte sucuri (de țelină, portocală, pătrunjel, măr, spanac). Se recomandă celor care suferă de anemie, care se simt slăbiți, obosiți, deoarece conține multe minerale de valoare pentru corpul uman. O mare parte din ce este mai bun în această rădăcinoasă din păcate se pierde odată ce o cureți de coajă, de aceea specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să spălăm doar bine morcovul, îndepărtând orice urmă de pământ cu ajutorul unei perii și apoi să consumăm rădăcina întreagă, cu tot cu coajă.
Pentru întârirea organismului se poate urma o cură cu suc de morcovi, administrat de două ori pe zi, dimineața înainte de masă și seara la culcare. Se beau 200 de ml de suc proaspăt de morcovi, în care se adaugă zeama de la o jumătate de lămâie și o lingură de miere de albine, ultimele două ingrediente având și ele rol benefic în creșterea imunității. Cura se ține de preferat 2 săptămâni și ajută atât la sporirea imunității, cât și la detoxifiere și siluetă.
Cât este de benefic morcovul ne poate da un indiciu și faptul că sucul de morcov este printre primele administrate bebelușilor odată ce începe etapa de diversificare a hranei. De reținut că morcovul mai contribuie la detoxificarea organismului, la expulzarea viermilor intestinali, la fluidificarea secrețiilor bronhice, în bolile hepatice și la cicatrizarea rănilor etc. Reține că un morcov pe zi ține ajută să menții corpul tânăr!
Foto: arhiva Practic
 
 
Conțe circa 30 kcal/100 de grame.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Masti cu morcov | Revista Practic idei

Leave A Reply