Morcov pentru frumusețe

0

Monica Viericiu
Morcovul cel nelipsit aproape din orice supă sau ciorbă și prezentă în multe alte preparate culinare, de la salate la prăjituri, ajută organismul în multe feluri. Cu toții cunoaștem cât de bun este pentru vedere, pentru creștere, pentru tonifiere, pentru piele, dacă este consumat ca atare sau în mâncăruri, dar el aduce beneficii uimitoare și aplicat extern.
Poate părea de necrezut, dar specialiștii ne asigură că morcovii ajută în caz de arsuri, degerături, ulcer, furuncule, răni diverse. Se  dă rădăcina pe răzătoarea mică, se pisează și se zdrobesc frunzele (dacă le avem), iar compoziția rezultată se aplică pe locul afectat, legându-se ușor cu o fașă. Procedura se repetă câteva zile, după caz.
Cât despre frumusețe, această rădăcinoasă portocalie, este arma secretă a doamnelor trecute de prima tinerețe care vor să aibă un ten frumos, fără petele ce apar odată cu înaintarea în vârstă, fără acele riduri adânci și nesuferite, cu piele frumoasă și plină de prospețime. Persoanele care vor ca oglinda să nu le dezvăluie vârsta reală folosesc în ritualul zilnic de frumusețe suc de morcov, aplicat ca atare pe piele, deoarece se pare că previne apariția noilor riduri și totodată le atenuează pe cele deja formate. Și o mască din rădăcină de morcov dată pe răzătoarea mică sau la blender, amestecată cu smântână și opțional suc de lămâie contribuie la regenerarea celulelor pielii și la sporirea frumuseții.
De reținut că aceste proceduri pot să aibă și un efect secundar, nu foarte grav, dar destul de deranjant, anume pigmentarea pielii, de aceea ar fi bine să nu folosești aceste măști chiar înainte de o zi importantă și înainte de a le aplica pe față să testezi produsul pe podul mâinii sau pe braț, pentru a vedea exact în ce măsură schimbă  pigmentația naturală.
Foto: Mihai Nicolae, arhiva Practic

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply