Modele de case mici

0

Daca vrei o casa de vacanta, o casa la tara sau pur si simplu o casa ieftina trebuie sa te orientezi catre modele de case mici.

modele de case mici

Prin modele de case mici se inteleg acele case care au o suprafata locuibila pana in 100 de mp. De cele mai multe ori aceste modele de case mici variaza intre 75 si 90 de mp, fiind case pe un singur plan cu cel mult doua camere, baie si bucatarie.

Exista modele de case mici organizate si pe doua planuri, care ofera trei camere, o baie si o bucatarie deschisa parte din camera de zi, si care ajung la o suprafata locuibila de circa 100 mp si o suprafata construita undeva intre 120-140 mp.

Modele de case mici: avantaje si dezavantaje

♦ In primul rand cheltuielile pentru ridicarea unei astfel de case sunt mult mai mici.

♦ Implicit si cheltuielile de intretinere sunt mai mici.

♦ Costurile legate de incalzirea unei case mici sunt mult reduse, de exemplu.

♦ Impozitul pentru o casa mica este si el, mult mai mic.

♦ Daca investeti intr-un proiect inteligent, chiar daca vorbim despre o casa mica, aceasta poate sa fie extrem de confortabila si practica.

♦ Durata de executie a unei case mici este mai scurta, uneori chiar la jumatate.

♦ Amprenta pe sol a unei case mici, bazate pe unul din aceste modele, este redusa si implicit costurile legate de teren scad, dar exista si avantajul de a avea o curte mai mare la dispozitie.

modele de case mici

Citeste si: Proiecte de case ieftine. 3 locuinte superbe, la pret redus

Compartimentarea eficienta, ferestrele largi si, eventual terase si verande, fac dintr-o casa mica o solutie excelenta nu doar asociata cu ideea de casa de vacanta, ci si pentru o casa in zone orasenesti rezidentiale, unde pretul terenului este, de cele mai multe ori, o mare problema.

De regula pentru modele de case mici se preteaza folosirea altor materiale decat caramida si beton. Lemnul si alte materiale neconventionale se preteaza cel mai bine pentru constructia unor modele de case mici. Construita din lemn, de exemplu, pretul unei case mici devine mai mult decat rezonabil.

case mici 3Citeste si: Bucatarii mici. Cum dai impresia de spatiu

La capitolul dezavantaje trebuie trecut, evident, un spatiu limitat.

Organizata si impartita inteligent aceast dezavantaj poate fi compensat. Se poate renunta la anexe, balcoane si debarale, se poate renunta la o a doua baie, dupa cum se poate renunta la o bucatarie organizata separat, aceasta putand fi inclusa in spatiul camerei de zi ca si bucatarie deschisa.

Sa mai spunem ca pretul pentru realizarea unor modele de case mici este comparabil cu al unui apartament cu trei camere intr-un bloc vechi.  Avantajul imens este acela al gradinii si al spatiului in aer liber pe care aceste modele de casa mica il ofera.

Sursa foto: eproiectedecase.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply