Modele de case cu beci (subsol). Argumente pro si contra

0

Daca te-ai oprit la unele modele de case cu beci (subsol) exista cateva argumente pro si contra pe care trebuie sa le iei in calcul si sa cantaresti cu atentie decizia finala.

modele de case cu beci (subsol)  (2)

Indiferent care sunt aceste modele de case cu beci (subsol) trebuie sa spus ca extensiea casei implica redimensionarea structurii, lucrari de hidro si termo izolatii complexe si suplimentare fata de o casa care are doar fundatie, dar si materiale in plus, sisteme de incalzire si ventilatie suplimentare. Toate acestea inseamna costuri in plus, valoarea totala a acestora fiind importanta. La o casa cu o suprafata locuibila de 150 mp, un subsol sau un beci cu suprafata de cel mult 50 mp aduce costuri in plus de circa 10.000 de euro.

Citeste si: Proiecte de casa cu demisol

In replica o casa pe unul din aceste modele de case cu beci (subsol) vine cu o suma de avantaje: spatiul de depozitare pentru alimente, vinuri si alte produse, care toate beneficieaza de un spatiu cu temperatura constanta in tot cursul anului, cu o investitie minima in ventilatie si incalzire, plus echilibrarea temperaturii in spatiul de deasupra beciului si posibilitatea pentru a amenaja o camera tehnica si/sau o spalatorie, ori o crama. In cazul in care esti colectionar de vinuri sau ai o podgorie, beciul este obligatoriu si devine una din componentele esentiale ale casei (dar asta este o alta poveste).

Subsolul si spatiul pe care il poti amenaja aici este o alternativa la mansarda, sau la un etaj al casei, mai ales daca din diferite motive nu poti face etaj la casa.

modele de case cu beci (subsol)  (1)Citeste si: Proiecte de case cu doua intrari

Daca iei in calcul oricare din modele de case cu beci (subsol) trebuie sa tii cont ca hidroizolatia subsolului trebuie sa fie foarte bine efectuata, iar termoizolatia este esentiala pentru a atinge scopul urmarit si a avea o casa sanatoasa. Toate aceste detalii variaza in functie de materialele alese pentru zona de subsol. Unele modele de case cu beci (subsol) se preteaza pentru materialele traditionale de constructie, iar dintre acestea piatra este prima alegere.

Piatra este materialul cel mai bun pentru orice modele de case cu beci (subsol) pentru ca este rezistenta, imuna la bacterii, ciuperci si mucegaiuri in mai mare masura decat caramida. Daca un beci de caramida trebuie izolat si in exterior si in interior, un beci din piatra nu mai trebuie tencuit la interior.

Citeste si: Piatra naturala in interior

O solutie foarte buna pe care o poti aplica la toate aceste modele de case cu beci (subsol) o reprezinta materialele traditionale ca liant pentru piatra. Avantajele sunt reducerea costurilor si cresterea detaliilor estetice fara investitii suplimentare. Un truc excelent este introducerea varului in compozitia liantilor ceea ce garanteaza o protectie naturala impotriva mucegaiurilor si reduce costurile. O alternativa foarte buna estetic, dar cu reale avantaje impotriva protectiei naturale impotriva mucegaiurilor si ciupercilor este si praf de mangal.

Una peste alta atunci cand analizezi modele de case cu beci (subsol) ia in calcul in primul rand avantajele si abia pe urma dezavantajele.

Sursa foto: Gazeta de sud /marvelbuilding.com/ contemporary-house-for-artist /jaybean.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply