Modele de baterii pentru cadă și duș de montat în baie

0

baterii pentru cada

În prezent, ne confruntăm cu o serie de întrebări când vine vorba despre alegerea bateriei potrivite pentru cadă și duș. Dacă până acum nu aveam prea multe variante de unde să alegem, acum, datorită tehnologiei puse la dispoziție, găsim modele variate de baterii pentru cadă și duș, menite să se adapteze fiecărui spațiu ori design. Îți prezentăm tipuri de baterii pentru cadă, pentru a te ajuta să iei o decizie mai ușor.

Criterii de alegere pentru baterii cadă și duș

Fiecare obiect sanitar în parte trebuie ales în funcție de mai multe criterii, însă nici alegerea bateriei pentru cadă nu trebuie să fie una întâmplătoare. Dacă îți dorești o baterie rezistentă, atunci trebuie să o alegi în funcție de modul de montare și de material. Propunerea care îndeplinește condițiile de rezistență și design este gama de baterii pentru cadă și duș de la Emenatwork.

Tipul de montare pentru baterii de casă și duș

Alegerea unui mod de montare ține în primul rând de preferințele fiecăruia, dar  și de tipul căzii. Există patru tipuri de baterii pentru cadă și duș și anume:

  • Baterie încastrată. Este un model simplu, care se adaptează oricărui stil de amenajare din baie. Bateria se montează deasupra căzii ori în cabina de duș și este formată dintr-un mâner și un cartuș, care nu sunt extrem de vizibile;
  • Baterie montată pe cadă. Se monteză pe corpul căzii, însă este important ca modelul de cadă și cel al bateriei să fie compatibile. Nu toate modelele sunt compatibile, așa că mare atenție când alegi un model de baterie care vrei să fie montat pe cadă;
  • Baterie montată pe perete. Modelul de baterie se montează pe unul dintre pereții de deasupra căzii sau în cabina de duș. Este unul dintre modelele populare de baterii pentru cadă și duș, fiind considerat un model clasic, care se adaptează ușor oricărui spațiu;
  • Baterie montată pe podea. Acest model este montat în pardoseala băii și este susținut cu un suport metalic care se montează la unul dintre capetele căzii, în pardoseală. Specialiștii recomandă acest tip de baterie montată pentru o cadă tip insulă, care este montată în mijlocul băii.

Alegere baterie pentru cadă și duș în funcție de comandă

Există în prezent două tipuri de baterii pentru cadă și duș, când vine vorba despre funcția de comandă. Și anume:

  • Baterie cu dublă comandă. Este bateria cu robineți sau cu rozete, cu doi robineți: unul pentru apă caldă și altul pentru apă rece, cu un design clasic. Nu a fost considerat un model practic deoarece există dificultăți în ceea ce privește reglarea temperaturii de apă rece sau caldă;
  • Baterie cu monocomandă. Este un model mult mai des întâlnit deoarece este simplu de folosit, iar temperatura se reglează foarte ușor. Prețul este unul accesibil, diferă doar în funcție de calitatea materialului și de producător.

Nu uita să iei în calcul și aspecte tehnice precum materialul bateriei pentru cadă și duș, cele mai folosite fiind inoxul și alama, dar și cartușul bateriei (cartuș pastilă ceramic sau din teflon), dar și perlatorul bateriei, adică filtrul de plasă aflat în capătul bateriei, acolo unde curge apa.

 

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply