Model aparte de coroniță, din ciucuri

1

Camelia Calma, Reșița
Dragă redacție,
Am auzit de curând despre revistă și ideea minunată de a fi compusă din experiențele practice ale cititorilor. Cum și eu “meșteresc” diverse lucruri cu ce am la îndemână, vă prezint unul dintre proiectele mele.

decoratiuni de iarna
Foto: Camelia Calma
Îmi plac foarte mult sărbătorile de iarnă. Așa că anul trecut, când aveam o fetiță mică și o burtică mare, am avut timp când ea dormea să împodobesc casa cu unele podoabe făcute de mine. Anul acesta, când am două fetițe mici, nu mai am timp, așa că vă povestesc ce am făcut anul trecut. Aveam în casă foarte multe gheme de ață de diverse culori, cu care nu prea știam ce să fac. Așa că m-am decis să fac coronițe de Crăciun.
Mi-am adunat materialele de care aveam nevoie și anume: ață, o bucată de carton, ornamente pentru Crăciun, panglici colorate și hârtie creponată. Am luat bucata de carton și am decupat două cercuri concentrice pentru a obține forma coroniței; din ață am făcut mulți ciucuri precum cei de la căciuli, apoi i-am legat de jur împrejurul cartonului, foarte strâns unii de ceilalți pentru a nu se vedea cartonul și a avea un aspect frumos. Ornamentele de Crăciun și panglicile le-am pus în valoare prin felul în care le-am prins de coroniță, iar pe spate am pus hârtie creponată să aibă un aspect frumos. Am combinat diverse culori atât la ciucuri, cât și la ornamente și pe măsură ce făceam alte și alte coronițe, deveneau din ce în ce mai interesante. Deși pare simplu, au ieșit atât de frumoase încât le-am pus la mine în casă, am făcut cadou rudelor și am și vândut. Sper că pozele pe care vi le-am trimis sunt mult mai grăitoare decât cuvintele prin care am încercat să vi le descriu. Este un mod minunat de relaxare pentru mine și cred că și pentru voi. Așa că nu pot să vă urez decât să aveți idei multe și timp să le puneți în practică!
Foto: Camelia Calma

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Coronita de Craciun | Revista Practic idei

Leave A Reply