Moda anului 2016. TOP 7 materiale care oferă interiorului un aspect modern și sofisticat

0

design interior (1)Moda anului 2016 în design interior şi-a făcut, deja, simţită prezenţa, iar câteva materiale din ce în ce mai folosite de designeri oferă locuinţelor un aspect modern şi sofisticat.

Cu cât materialul este mai neobişnuit, cu atât încăperile locuinţelor au un aspect mai personal.

Materialele de mai jos nu au fost inventate recent, ci au fost utilizate timp de secole în alte contexte şi cu alte scopuri. Cu toate acestea, tehnicile de producţie din prezent au ajutat materialele simple să obţină un aspect şi o utilizare mult mai sofisticate decât în trecut.

Iată care sunt materialele care au dat tonul modei anului 2016 în materie de design interior:

  1. Granitul

Granitul este un material extrem de versatil, cu o culoare unitară și cu multiple posibilități de utilizare. Granitul este o rocă magmatică masivă, pigmentată cu cristale de cuarț și și-a făcut loc sub formă de pardoseli, borduri, blaturi de bucătării în casele proprietarilor cu gusturi sofisticate. Este întâlnit, însă, și sub formă de piatră cubică și folosit la pavarea aleilor, a trotuarelor sau a curților. Este un material foarte dur, însă și foarte aspectuos, datorită silicaților din compoziția sa. Datorită durității sale, granitul este folosit pentru pardoselile expuse la trafic intens. Avantajele granitului sunt evidente: pe lângă aspectul sofisticat, este un material care rezistă în timp, nu se pătează și nu este afectat de variațiile de temperatură. Deoarece are o mare rezistență, este preferat de tot mai mulți români pentru blaturile de bucătărie. Prin lustruire, granitul poate căpăta un aspect lucios, de oglinda, dar și un aspect grunjos prin fiamare, după cum vedem în acest filmuleț foarte scurt, informativ și spectaculos prin imaginile pe care le prezintă.

  1. Pielea ecologică

Așa-numita piele ecologică poate acoperi nenumărate suprafețe și în special elementele de mobilier din casa cu care locatarii intră cel mai des în contact, precum ușa și mânerele dulapului din baie. Din moment ce este un produs din cauciuc, pielea falsă sau ecologică este foarte ușor de întreținut și este potrivită pentru dulapurile din baie și din bucătărie.

  1. Oțelul inoxidabil

Oțelul are un potențial uimitor, iar utilizările sale au depășit cu mult etapa ustensilelor de bucătărie și a plăcilor de metal. Oțelul inoxidabil este folosit pentru a crea diferite obiecte și a oferi senzația unui interior sofisticat și foarte luxos. Spre exemplu, oțelul inoxidabil poate fi utilizat pentru construirea unei balustrade pentru scara interioară a locuinței. Efectul vizual este cu atât mai pronunțat și mai spectaculos, cu cât materialul este mai bine luminat cu becuri LED de diferite culori.

  1. Sticla laminată

Sticla laminată este confecționată din diverse produse plate, plasate între două foi de sticlă. Din ce în ce mai multe persoane „se joacă” într-un mod îndrăzneț cu sticla mată, cu sticla cu aspect de safir sau cu diferite „țesături” metalice pentru a obține în living sau chiar în dormitorul locuințelor un efect vizual puternic.

  1. Rășina laminată

Rășina laminată este tot mai folosită ca inserție pentru ușa de dulap sau pentru abajurul veiozelor de mari dimensiuni, însă poate fi folosită și pentru compartimentarea unui spațiu de lucru foarte relaxant.

  1. Cuprul

Cuprul a fost considerat ca fiind materialul anului 2015 de către cei mai renumiți designeri de interior din Occident, însă acesta începe să-și facă apariția tot mai des și în locuințele românilor. Piesele decorative din cupru oferă un aspect foarte fluent și primitor, cu o puternică tentă luxoasă.

  1. Lemnul și alte elemente inspirate din natură

Aducerea naturii în interiorul casei este un trend foarte puternic în 2016 și îmbracă forma plantelor așezate cu atenție în living și chiar a tapetelor cu motive florale. În plus, acest trend este caracterizat și prin amestecul materialelor inspirate din natură, precum lemnul, piatra, pluta și metalul (în special alama și cuprul). Simplitatea formei este, însă, cheia succesului în încercarea de a obține un aspect interior al locuinței dominat de rafinament.

Foto: Creative Commons

(P) Articol realizat împreună cu piatraonline.ro.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply