Mobilierul potrivit pentru gradina de vara

0

Afla care sunt principalele criterii de care trebuie sa tii seama atunci cand pleci in cautare de mobilier pentru gradina!

Bugetul
Cat vrei sa cheltuiesti? Calculeaza suma maxima pe care esti dispus sa o platesti pentru a elimina din start ofertele pe care nu ti le poti permite.

Utilitate
Ce destinatie are zona de gradina pe care vrei sa o mobilezi? O zona de luat masa are nevoie de o masa mare si de scaune sau banci. Pentru discutii la iarba verde poti cumpara cateva scaune sau otomane si o masuta de cafea. Daca vrei sa stai la plaja, un sezlong sau un hamac si o umbrela este tot ce ai nevoie, iar daca vrei doar sa te relaxezi admirand gradina, iti poti cumpara un leagan sau un balansoar. Cumpara intotdeauna doar strictul necesar, altfel incarci gradina inutil.

Amplasament
Unde amplasezi mobilierul? Expuse la soare puternic, tesaturile se decoloreaza, iar obiectele din plastic se deterioreaza mai repede, in timp ce piesele din impletituri de fibre naturale nu rezista la umezeala. Alege un mobilier care sa reziste cat mai bine in conditiile de care dispui.

Stilul casei si al gradinii
Daca nu te pricepi foarte bine la stiluri arhitecturale, cere sfatul unui cunoscator sau decide macar daca ai o casa/gradina clasica, moderna sau rustica si alege un mobilier in acelasi ton.

Intretinere
Suprafetele din plastic si aluminiu sunt usor de curatat. Metalul trebuie protejat impotriva ruginii, iar lemnul trebuie revopsit pentru a nu putrezi. Sticla este foarte pretentioasa, deoarece se pateaza si se zgarie usor, iar textilele trebuie ferite de umezeala. Ia in calcul cat de complicata este intretinera mobilierului si cat timp si energie esti dispus sa cheltui pentru acest aspect.

Culoare
Intr-o gradina in care predomina frunzisul si culoarea verde, alege mobilier in culori vii, contrastante. Daca ai o gradina plina de flori, mergi pe culori neutre (verde, alb, negru) sau pe culoarea dominanta a florilor.

Testeaza
Nu uita: mobilierul de gradina este destinat clipelor de relaxare, asa ca trebuie sa fie foarte comod. Testeaza-l inainte de a-l cumpara!

Gasesti mobilier de gradina: aici, aici, aici sau aici.
Vezi idei de amenajare a gradinii in galeriile foto atasate.


 

Text: Sabina Usurelu
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply