Mobilierul minimalist, ideal pentru o locuință confortabilă

0

Mobilierul minimalist înseamnă o locuință cu mai mult spațiu. Acesta este creat ingenios utilizând doar structuri simple de mobilier, care reproduc forme geometrice clare și care sunt practice, elegante și nu ocupă mult loc în casă, ceea ce pare ideal pentru orice femeie.

Femeile adoră eleganța și simplitatea. Ele au inclinații spre creativitate și consideră că își pot îmbunătăți viața prin stilul minimalist în scopul de a crea un mediu confortabil și deosebit în casă. Ele își doresc ca locuința lor să aibă un farmec aparte și un stil propriu, care să le ofere liniște, relaxare și în general o atmosferă specială.

Femeile care locuiesc într-un apartament mic preferă să folosească mobilierul minimalist, cum sunt de exemplu rafturile de colț pentru cărți sau pentru alte obiecte de decor. Un astfel de raft ca și biblioteca de colț este pentru depozitarea compactă a cărților și oferă posibilitatea de aranjare într-un mod cât se poate de atractiv a cărților preferate. Deși în ziua de azi oamenii nu mai acordă o atenție prea mare cărților ca în anii precedenți, totuși mai sunt și mari iubitorii de literatură, care se simt bine atunci când citesc câteva pagini dintr-o carte bună. De aceea pentru ei este importantă problema depozitării cărților în casă.

Minimalist nu înseamnă să ai multe lucruri, ci mai degrabă să ai lucruri mai puține, simple și concise. Acest stil este foarte plăcut, te ajută să ai liniște și armonie într-un cămin, ceea ce este esențial când vii acasă și vrei să scapi de cotidianul agitat și stresul acumulat pe parcursul zilei.

Femeile preferă interioarele minimaliste deoarece le induce o stare de liniște și calm din toate punctele de vedere, le ajută să se simtă libere și relaxate. Femeile își doresc libertate și liniște. Și așa cum spunea Voltaire – libertatea este liniștea sufletului.

Minimalismul te ajută să înțelegi mai bine lucrurile, să te concentrezi la ceea ce te interesează și să rezolvi problemele cât mai bine. Femeile au tendința de a-și pune diverse întrebări despre viața lor, se știe deja că ele despică firul în patru și au toată viața ca scop continuarea unui proces îndelungat de auto-cunoaștere.

Un lucru pe care l-au înțeles deja femeile este și faptul că o atmosferă plăcută în casă se poate crea prin instalarea unor elemente decorative și a unor rafturi cu montare pe perete în interior care pot oferi posibilitatea de a crea un sentiment de ușurință a spațiului și de extindere a percepției vizuale. De asemenea ordinea este foarte importantă, de aceea funcționalitatea rafturilor în viața de zi cu zi este apreciată – aranjarea în mod ordonat a lucrurilor în casă.

În rafturi pentru depozitare se pun diferite obiecte chiar cu greutatea mai mare, care pot încurca prin casă. Astfel de rafturi sunt potrivite pentru bucătărie, debara, camera în care este dressingul de haine, balcon și alte zone ale locuinței. Când vine vorba de depozitare, hainele pot crea probleme deoarece trebuie aranjate pe rafturi, umerașe, în sertare, etc. Același lucru se poate spune și despre lucrurile din bucătărie, balcon, garaj, etc.

Femeile devin o parte intim atașată de casa lor, de mediul înconjurător. Ele se atașează de oamenii pe care au ocazia să-i cunoască, dar și de lucrurile din jurul lor. Pot ajunge chiar să fie dependente de anumite lucruri, să-și lase identitatea contaminată de toate acestea. Ele se lasă antrenate în mediul care le înconjoară și formează un fel de unitate cu acesta. Poate părea exagerat, dar în realitate, chiar așa este.

Psihologii spun despre femei că țin foarte mult la casa lor. Ele o văd ca pe un fel de extensie a lor, ca pe un lucru deosebit de important în viața lor. Aceasta ne face să înțelegem de ce ele suferă atunci când vin alte persoane și le aduc critici cu privire la lucrurile, decorațiunile interioare, mobilierul din casa lor.

În ceea ce privește schimbările în locuință, la femei o astfel de activitate este mai dificil de realizat, pentru că ele au nevoie de ceva mai mult timp pentru a se gândi și a face orice schimbare în casă sau în general în viața lor. Comparativ cu bărbații care sunt mai logici și mai pragmatici, femeile sunt mai visătoare și mai creative, probabil datorită identificării emoționale pe care o au cu lucrurile din jur.

Cu siguranță dacă trebuie să renoveze locuința, să o mobileze sau să renunțe la anumite lucruri din ea, femeile se adaptează mai greu la astfel de schimbări, au nevoie de ceva timp pentru că altfel graba le poate afecta starea interioară și le poate face să ia decizii nefavorabile. Ele se gândesc mai întâi la consecințele pe care le aduce o anumită schimbare în locuință și de aceea au nevoie de timp, să-și ia o perioadă în care să se adapteze înainte de a deveni entuziasmate și de avantajele pe care le oferă acea schimbare.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply