Mobila minimalista. Principii si idei

0

Mobila minimalista, ca parte a stilului minimalist, este reprezentata de forme simple. Stilul este in prezent o tendinta in decorarea apartamentelor pentru ca se preteaza foarte bine la spatiile limitate.

mobila minimalista

Mobila minimalista s-a inspirat si a fost influentata de simplitatea japoneza. Un decor minimalist inseamna simplitate si eleganta si exclude categoric aglomerarea de obiecte. Mobila minimalista presupune un decor de cele mai multe ori monocrom si accente de culoare in contrast. Un decor minimalist nu inseamna un ambient tern sau nedefinit, ci din contra, implica personalitate si rafinament.

Citeste si: Living cu mobilier minimalist

Mobila minimalista se integreaza foarte bine in spatiile mici, dar trebuie sa fie de buna calitate pentru ca lipsa detaliilor scoate in evidenta materialele.

Mobila minimalista este sinonima cu un decor calm si linistit, odihnitor si elegant, dar de fiecare data foarte confortabil. Confortul este una din conditiile unui decor cu mobila minimalista.

Citeste si: Interior luminos

Principii de baza pentru mobila minimalista

In primul rand fiecare incapere trebuie sa cuprinda cat mai putine piese de mobilier. In camera de zi este suficienta o canapea, o masuta de cafea, un scaun sau un fotoliu si un televizor. In dormitor limiteaza-te la pat mare dar simplu, un dulap cu forme simple, noptiere sau, si mai bine rafturi simple.

Citeste si: Cum iti decorezi dormitorul in stil japonez

Intr-o casa cu mobila minimalista suprafetele (masa, bufete) trebuie lasate libere. Poti sa folosesti doar cateva decoratiuni. Peretii raman si ei liberi, cu exceptia a una sau doua lucrari de arta sau a unei oglinzi.

Alege mereu culori neutre. Albul este ideal, griurile sau albul in combinatie cu negru, sunt o buna alegere.

Da personalitate decorului cu accente puternice de culoare. Alege mereu culori tari in nuante intense (rosu, verde, galben, mov).

Intr-o casa cu mobila minimalista ordinea si o curatenie sclipitoare sunt esentiale.

Sursa: houzz

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply