Mițu, pisoiul năzdrăvan care ne încântă zi de zi

0

Iulia Rusu, Valul lui Traian, jud. Constanța
Dragă redacție,
Vă mulțumesc foarte mult pentru premiul acordat prin publicarea unui articol în cadrul revistei nr. 9/2014. Revin cu câteva rânduri despre pisoiul Mițu.
Să știți că mi-au fost de mare folos acești bani, alături de care am mai pus ceva și am putut să-mi fac proviziile pentru iarnă. În continuare, doresc să vi-l prezint pe Mițu, pisoiașul nostru de patru luni, care ne încântă tot timpul cu giumbușlucurile lui. Mițu a fost adus pe lume de pisica vecinilor, dar și prietenilor noștri Bogdan și Flori; au fost trei pisoiași de o frumusețe rară. Mama lor făcea naveta de la noi, dincolo la vecini (ne desparte o casă). Când nu-i plăcea ceva la stăpânii ei, își căra odraslele la noi și invers – oricum ei fiind primiți și iubiți de ambele familii, având grijă să le facem căsuțele lor speciale, hrănindu-i și iubindu-i pe deplin.

pisoi
Foto: Iulia Rusu
Când pisoii au făcut 3 luni, nora mea dorindu-și un pui, i l-am dus pe Mițu, lucru ce s-a dovedit a fi de bun augur, pentru că la două săptămâni după aceea frățiorii lui au dispărut, spre disperarea mamei lor care, săraca, zile în șir i-a tot căutat și strigat disperată. Nu știu dacă este adevărat sau nu, dar bănuielile noastre au fost că i-ar fi luat și omorât un motan care tot venea și umbla după pisică și pe care noi îl alungam mereu, pentru că ne spusese cineva că dacă ajunge la motănei îi omoară. Cert este faptul că nu i-am mai găsit nici vii și nici morți, dar ne bucurăm măcar de Mițu care zilnic ne încântă cu felul lui de a se juca.
Acum pisica noastră are alți puiuți pe care ne străduim, eu cu soțul Cătălin, să-i ocrotim dar și stăpânii lor de bază, Bogdan și Flori. Uneori ne îngrijorează pentru că pisica-mamă și-a reluat „năravul”, acela de a-i plimba de la o casă la alta. Vă trimit poze cu năzdrăvanul de Mițu, ca să-l cunoașteți mai bine. Vă mulțumesc încă o dată și vă doresc numai bine!
Foto: Iulia Rusu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply