Miți, spaima șoarecilor

1
pisica tolanita
Foto: Dana Geauca
Dana Geauca, loc. Caracal, jud. Olt
Dragă redacție, mulțumesc pentru publicarea articolului meu în nr. 1/2014 și pentru premiul acordat. Revin cu o povestire din copilăria mea, despre cum am scăpat de șoareci cu ajutorul lui Miți, o pisicuță a unor rude.
Când eram mică, locuiam împreună cu sora, părinții și bunicii mei. La un moment dat, în casă a apărut un șoricel. Nu am reușit să îl prindem nici cu acea cursă pentru șoareci, nici după ce am pus otravă prin toată casa, la colțurile camerelor. Tatăl meu s-a gândit atunci să luăm o pisică de la niște rude și să o aducem în casă, să stea cu noi o perioadă de timp, să prindă șoarecele care ne deranja. Am adus-o pe Miți, o pisicuță albă cu pete negre. Am îndrăgit-o, dormea cu mine noaptea, se băga în plicul de la plapumă. Din primele zile în care a venit, s-a dovedit a fi foarte harnică. Când am intrat în camera mea, am găsit ușa șifonierului deschisă și Miți tocmai prinsese un șoarece, îl luase de codiță și dădea cu el de covor. Deci, prinsese unul. Am fost bucuroși, crezând că am scăpat de necaz. Dar nici pe departe, căci ne-am convins datorită lui Miți ca nu aveam doar un șoarece în casă. A mai apărut cu un alt șoricel în gurița ei și l-a depus în fața noastră. Atunci, toți membrii familiei ne-am gândit la posibilitatea că pot fi mai mulți și ne-am speriat. În câteva zile, scumpa și harnica Miți a prins nici mai mult nici mai puțin de 6 șoricei. Într-una dintre zile, am găsit înșirați mai mulți pe gresia din bucătărie, în șir indian. Miți a fost o adevărată minune, a făcut curat și ne-a scăpat de un mare necaz, pe care nici nu visam că îl aveam. Am înapoiat rudelor noastre pisica, mulțumindu-le și lăudând-o pentru vrednicia ei.  Aceasta fiind o întâmplare de demult, bineînțeles că Miți acum nu mai este printre noi, de aceea am atașat o fotografie cu o pisică ce seamănă foarte bine cu ea. Vă doresc multă sănătate și bucurii!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Odata, de mult, o pisica a mamei a facut trei pui. Era o maidaneza, dar au iesit niste pui asa de frumosi ca mama s-a indragostit de ei si nu s-a indurat sa-i dea la altii. Mama statea la tara si zicea ca e curtea mare pentru toti. Pisoii au crescut si pisica le purta mult de grije, nu astepta sa le dea mama de mancare, se ducea prin patul, prin magazie si venea cu cate un soricel. Odata, unul dintre pui a fost lovit de vaca mamei. Veterinarul a spus ca nu-l poate salva si a mai trait vreo doua saptamani. Se misca cu multa greutate, dar de cate ori se aseza intr-un loc, ceilalti doi veneau si se asezau unul in dreapta si unul in stanga, strans lipiti ca sa-l incalzeasca. Pisica mai pleca la ‘vanatoare’, dar cei doi pui sanatosi aveau in permanenta grije de fratele lor bolnav, unul in dreapta, unul in stanga, lipiti de el. Cand le aducea mama lapte, daca cel bolnav nu se scula, nu se ridicau nici ceilalti de langa el. Daca cel bolnav manca, mancau si cei doi si apoi se asezau iarasi langa el ca sa-l incalzeasca

Leave A Reply