Mierea și oțetul, două minuni în domeniul cosmeticii

5
miere
Foto: arhiva Practic-Idei
Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova
Dragii mei,
În urmă cu mii de ani, omul a descoperit oțetul. Pe când primul oțet se năștea din fermentarea naturală a vinului, el a devenit în curând un produs atât de util, încât omul a învățat să îl fabrice în mod intenționat. Oțetul poate fi făcut din multe produse naturale, printre care: mere, banane, mure, struguri, melasă, cartofi, fragi, căpșune, orez.
În cosmetică, oțetul poate fi folosit pe scară largă. Pentru a avea mâini catifelate, turnați-vă peste mâini o jumătate cană de apă, în care amestecați o linguriță de oțet. Presărați peste mâinile ude o jumătate de lingură de zahăr praf și aplicați deasupra o linguriță de ulei pentru copii. Frecați-vă mâinile vreme de două minute, apoi spălați-vă cu un săpun neutru (cu glicerină). Mâinile voastre vor deveni de catifea.
Zonele cornoase de pe talpa picioarelor pot fi înlăturate dacă le înmuiați în apă amestecată cu oțet (o lingură de oțet de mere la un litru de apă). Când pielea se înmoaie, frecați zona cu probleme cu o piatră ponce. Clătiți picioarele, ștergeți-le bine și ungeți-le cu ulei de măsline, apoi puneți-vă șosete de bumbac. Veți avea picioarele foarte fine.
Aveți mătreață și nu știți cum să scăpați de ea? Foarte simplu. După ce vă spălați pe cap și vă clătiți ca de obicei, aplicați pe păr, vreme de 5 minute, un amestec preparat dintr-o jumătate de ceașcă de oțet de mere în care dizolvați două tablete de aspirină. Clătiți-vă bine, punând în ultima apă 1/2 cană de oțet. Veți scăpa de mătreață într-un mod rapid și foarte ieftin.
Pentru porii dilatați și dacă fața dumneavoastră arată aidoma unei coji de portocală, o baie de vapori vă scapă de această supărătoare problemă. Puneți la fiert o cană de oțet de mere și vărsați-o apoi într-un vas larg. Aplecați-vă obrazul deasupra lui și înveliți-vă capul cu un prosop. Stați așa până ce oțetul se răcește. Înmuiați în el un tampon de vată și ștergeți-vă fața. Va acționa ca o loțiune astringentă, pe pielea cu porii deschiși.
Iată un produs natural pentru îngrijirea părului: un gălbenuș de ou, 1 lingură de miere, 1/4 cană ulei de măsline, 1/4 cană oțet de mere. Amestecați bine ingredientele vreme de câteva minute, până ce obțineți o cremă uniformă. Frecați-vă rădăcinile părului și apoi părul întreg cu acest amestec și lăsați să acționeze 10 minute. Șamponați-vă și dați cu apă călduță în care adăugați un jet de oțet de mere. Părul va deveni sănătos și strălucitor. Încercați!
Vă doresc succes și multă, multă răbdare, pentru a avea și rezultate pe măsură!

Comentarii Facebook

comentarii