Mici perne fantezie din resturi textile colorate

1

Victoria Ene, Caracal, jud. Olt
Dragii mei,
Mi-am trecut pe lista de priorități pentru anul 2012 să fiu mai aproape de marea „familie practică” la capitolul corespondență, pentru că mă bucur mult când descopăr idei noi, venite de la ceilalți cititori.
Vă prezint o idee de reciclare a textilelor colorate.

Victoria Ene
Totodată îmi doresc mult să împărtășesc și eu puțin din experiența mea altor cititori care, ca și mine, caută mereu idei noi pentru înfrumusețarea locului în care trăiesc.
Ceea ce apreciez de atâta vreme este că Practicul ne-a învățat să ne punem în valoare imaginația, îndrăzneala de a crea ceva cu mâinile noastre sporind confortul casei sau găsind adesea rezolvare la multitudinea de probleme ce apar într-o gospodărie. Eu cred că numele revistei se potrivește pe deplin cu tot ceea ce ne învață, de aceea cu toții o îndrăgim și așteptăm cu atâta interes și nerăbdare fiecare număr.
Ador rubrica „Practic, n-am obiecte de aruncat” și de regulă îmi pun imaginația la lucru confecționând obiecte utile din resturi pe care putem fi tentați să le aruncăm. Anul trecut, de Crăciun am cusut îmbinând resturi textile colorate (rămase de la diverse bricolaje prin casă), perne fantezie pe care le-am oferit în dar nepoților mei. Ele întruchipează animăluțe, dar se pot coase de mână sau la mașină tot felul de modele în funcție de imaginația fiecăruia. Am schițat desenul pe o coală mare albă de hârtie, apoi am decupat fiecare porțiune având grijă să las la fiecare margine un centimetru de material în plus pentru cusături. Fiecare părticică se lucrează separat apoi se îmbină într-un tot unitar și se umplu cu lână moale sau vatelină – fiecare folosește ce are.
Pentru cei înzestrați cu creativitate și îndemânare nu este un lucru dificil și chiar dacă la început nu ies tocmai ca la carte, pe măsură ce căpătăm experiență calitatea lucrurilor se îmbunătățește.
Pernele fantezie se pot și tricota sau croșeta în culori contrastante din resturi de fire textile, sau putem confecționa perne fantezie din perne deja făcute aplicând niște nasturi de mărimi și culori diferite sau paiete. Se pot face și diverse colaje prin decuparea unor modele imprimate pe alte materiale.
Pernele fantezie pot fi folosite adesea și ca jucării, mai ales pentru copiii de un an sau doi, pentru că nu produc accidente. Acum nepoții tot timpul mă roagă să le mai cos câte ceva și, spre surprinderea mea, am început să primesc comenzi și de la cunoscuți.
Vă urez o primăvară frumoasă, Sărbători fericite, cu liniște, sănătate și speranță!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Ghetuţe de mohair | Revista Practic idei

Leave A Reply