Mici decupaje

0

Monica Viericiu
Dragă cititorule,
Copiilor le place să fie înconjurați de figurile preferate din desenele animate sau filme și sunt atrași de orice obiect are imprimat eroul favorit.
Cum fetiței mele îi place mult de prințesa Sofia, când am zărit-o în paginile unei reviste, unde își făcea reclamă postul pentru copii care difuzează serialul cu Sofia, m-am gândit că trebuie să-i găsesc un loc în camera fetiței.

decupaje
Foto: Monica Viericiu
Așa că am decupat cu atenție personajul principal, veverița, iepurașul și cele două păsări din imagine, cu o forfecuță de unghii pentru că are vârful subțire, având foarte mare grijă la detalii. Apoi am aranjat elementele pe o coală de carton alb (reciclată de la ambalajul unei bluze), În jurul prințesei am pus, pe lângă prietenii ei, fluturași, zambile și cadouri decupate din cataloage ale unor firme cu tapet, flori, produse cosmetice, pe care le păstrasem pentru diverse bricolaje. După ce am stabilit amplasarea fiecărei părticele, le-am lipit cu adeziv lichid (transparent, la tub). Lipiciul se întinde bine pe toată suprafața, mai ales pe margini, iar hârtia se presează imediat să se lipească frumos, uniform. Dacă apar onduleuri, o apăsare fermă rezolvă problema. Pentru evitarea unor astfel de neplăceri, recomand lipiciul solid (stick), tot transparent, care nu mai umezește atât hârtia.
Apoi am tăiat marginile cartonului până la dimensiunea necesară, am aplicat pe margini un desen cu pastă aurie, care să imite o ramă. La colțurile ramei desenul este un pic mai complex, în rest închipuie o liană șerpuitoare. Poate fi mai simplu, repetată alternanța de frunze, sau mai complicat. Printre elementele decupate am desenat și 4-5 fluturași cu pastă aurie. Menționez că am folosit una la tub, pentru decorat ceramica, dar se poate utiliza foarte bine și un pix cu pastă aurie.
La final am lipit o fundiță cu bandă dublu adezivă (dar este bun și aracetul sau prenandezul la nevoie, doar să nu pătezi în jurul fundei). Am adăugat fundița și pentru un plus de personalitate și pentru a masca locul unde am decupat neglijent. Dacă ți se întâmplă să pățești la fel, mai desenează un fluturaș, ceva discret, să pară voit modelul. Pentru a-l agăța pe perete, pe spatele tabloului se fixează (tot prin lipire), o fâșie de panglică albă sau de culoarea zidului pentru a nu ieși în evidență. Dacă vrei să fie mai bogat ornamentul, poți să lași o panglică lungă, din care să faci o fundiță deasupra cuiului de care suspenzi tabloul. Este nevoie doar de puțină imaginație pentru a ne face copiii fericiți, nu este întotdeauna nevoie de obiecte valoroase. Succes!
Foto: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply