Mici decoratiuni facute de copii

0

Ziua de azi ne-a fost inseninata de aceste obiecte decorative realizate manual de tineri cu dizabilitati de la Fundatia Sf. Dimitrie din Capitala.

Despre Fundatie

Fundatia Sf. Dimitrie inseamna: un centrul social pentru copii, un centru de zi – aici copii cu varste intre 6 – 15 ani care provin din medii defavorizate primesc asistenta si ingrijire, educatie, mancare, excursii, tabere, consiliere sociala si atelierul protejat pentru tinerii cu dizabilitati – unde acestia sunt ajutati in vederea dezvoltarii de competente profesionale.

Nu este o munca usoara

Produsele pe care le vedeti in poza sunt realizate din lut modelat si ars in cuptor, apoi pictat. Totul este facut manual.

Clopotei, casute memo, elemente decorative pentru ghivece, suporturi pentru creioane, magneti de frigider, recipiente pentru mirodenii – toate sunt facute sub atenta supraveghere a unui instructor artistic si doi maistri.

“Realizam obiecte originale, concepute de noi, folosim materiale naturale si tehnici traditionale, punem mare pret pe obiectul lucrat manual, cu identitate si investit cu incarcatura emotionala – orice creatie artistica este vie, frumoasa, terapeutica, aduce un bine atat celui care o primeste, iar sentimentul ca acest obiect este produsul unui tanar care se straduieste sa fie autonom, integrat in societate, poate determina ca optiunea unei companii sa se indrepte spre acest obiect” – spun cei de la atelier.

Si tu ii poti ajuta

Comanda obiectele: [email protected]
Ajuta fundatia: www.fundatiasfantuldimitrie.ro 


Text si foto: Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply