Mici cadouri

0

Deliana Trifa, Arad
Dragă Practic Idei,
Se apropie cu paşi repezi un nou 1 martie. Şi, ca în fiecare an, mărțişoarele viu colorate înveselesc atmosfera prevestind zilele însorite care vor urma, zilele de primăvară, pe care abia le aşteptăm.

martisoare
Foto: Deliana Trifa
Şi pentru că sunt profesor de învățământ preşcolar, în fiecare an ne pregătim împreună cu copiii să întâmpinăm primăvara. Anul trecut, spre exemplu, am lucrat mărțişoare din pomponele colorate, sârmă chenille de diverse culori, frunzulițe, sârmă colorată, flori din diverse materiale (de la plastic la materiale textile), albine, fluturi, gâze gata făcute, cartoane şi hârtii colorate sau albe, dischete demachiante. Aceste sârme chenille (sârmă răsucită cu perișori) se pot folosi fie ca suport, fie pentru a confecționa din ele fluturi (cum este cel din fotografie). Dacă le foloseşti ca suport, poți lucra pe ele fluturi veseli din mai multe fire de rafie colorată adunate la mijloc. Poți folosi tot pentru aceşti fluturi câteva pomponele colorate care vor fi corpul fluturaşului, în timp ce firele vor fi aripile.
martisoare
Foto: Deliana Trifa
Anul trecut, pentru ziua mămicilor am vrut ceva mai aparte, ceva şi practic, după ce anul precedent lucraserăm cu copiii coliere din mărgele colorate şi un suport de sârmă, anul trecut am ales să împărțim munca tot pentru bucuria mămicilor. Astfel, am achiziționat de pe internet închizători pentru cercei şi bănuți de culoare cărămizie, şi, în timp ce fiecare copil și-a decorat cutia în care urma să punem cadoul mamei, noi, cadrele didactice, am pregătit cerceii şi fluturii pe care urmau să fie aşezați în cutii aceşti cercei. Dacă o mămică a avut doi puiuți la grădiniță, am optat să înlocuim bănuții cu mărgele tip floare, pe fluturaşul unuia dintre copilașii ei. Şi nouă şi copiilor şi (din ce am văzut şi ni s-a spus) şi mămicilor le-a plăcut cadoul pregătit împreună.
Cred că multe doamne şi domnişoare s-ar bucura să primească un astfel de mărțişor, pe care ulterior să îl poată purta (cercei, medalion sau chiar broşă). Eu am primit anul trecut o broscuță verde cu pietricele pe care o port cu plăcere atârnată pe un lanț auriu. Să aveți o primăvară frumoasă şi însorită!
Foto: Deliana Trifa

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply