Mici cadouri parfumate

0

Georgeta Teodorescu, Bucureşti
Dragi prieteni,
În preajma sărbătorilor de iarnă, prin piețe şi magazine am văzut la vânzare diverse coronițe de Advent, pentru toate gusturile şi prețuri pe măsură.
Această coroniță are ca specific cele patru lumânări care se a-prind succesiv în fiecare duminică de dinaintea Crăciunului. Obiceiul provine din biserica evanghelică, a fost preluat de biserica catolică, apoi şi în restul spațiului central european. Inițial, coroana avea 24 de lumânări. Cu timpul, lumânările au fost reduse la 4, deoarece coroana cu 24 de lumânări era prea mare şi ocupa prea mult spațiu.

decroraiuni de iarna
Foto: Georgeta Teodorescu
M-am gândit că pot să realizez şi eu un aranjament de masă gen coroniță de Advent, în culorile specifice Crăciunului! Am folosit o tavă rotundă de metal cu marginile roşii, pe care o aveam în casă. Pe fundul tăvii am lipit un disc din carton alb, apoi peste el am lipit alt disc auriu decupat dintr-un cupon de organza (țe-sătura aceea transparentă și uneori cu model). În centrul tăvii am aşezat un brăduț confecționat de mine dintr-un carton verde în formă de con, pe care l-am îmbrăcat în material verde de organza. Pe un fir alb de mohair am cusut mărgele mici, colorate, pe post de globuri.
Omul de zăpadă l-am confecționat dintr-un tub de plastic de la un medicament pe care l-am îmbrăcat mai întâi în staniol rămas de la ciocolată, apoi în material de organza argintiu, un glob alb de la pomul de iarnă a ajuns pe post de cap (lipit cu silicon). Căciula este dintr-un dop de plastic lipit cu silicon de cap, apoi îmbrăcat în fir de acril. Nasturii sunt steluțe de carton. Mâna lui, o crenguță. Cutiuțele lumânărilor pastilă le-am îmbrăcat în bandă adezivă cu model. Cu şervețel (partea imprimată), ambalaj de cadouri, hârtie glasată autocolantă, am de-corat şi câteva cutii de carton şi plastic rămase de la diverse cumpărături. În acestea încap foarte bine mici cadouri oferite de Crăciun.
Am meşterit şi săpunuri naturale în forme specifice Crăciunului – brăduț, clopoțel, căciuliță şi cizmuliță de moş. Pentru realizarea lor am folosit lapte de cocos, ulei de cocos, unt de cacao, ulei de măsline, sodă caustică, apă distilată şi uleiuri esențiale; pasta ob-ținută am turnat-o în forme de silicon, iar după ce pasta s-a întărit am scos săpunul foarte uşor.
Foto: Georgeta Teodorescu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply