Mic foișor reamenajat

0

Georgeta Dinescu, loc. Cumpăna, jud. Constanța
Iubiții mei prieteni,
Avem în curtea noastră, în fața casei, un mic foișor unde ne bem cafeaua dimineața și unde luăm masa cu prietenii noștri și ne-am gândit să-l reamenajăm pentru
că acoperișul era din plăci de eternită vechi.
Am cumpărat tablă ondulată vopsită roșu și 4 bucăți de tocuri de lemn la 4 m bucata. Soțul meu s-a ocupat special de această operațiune, ajutat de un prieten. Am scos eternita și am pus-o deoparte. O vom folosi în altă parte, apoi am fixat pe scheletul metalic tocurile legate foarte bine cu sârmă, după care am pus tabla cu șuruburi prinse cu ajutorul mașinii de înfiletat. După ce am reamenajat acoperișul, am procedat la redecorarea foișorului. Am pus la adăpost mușcatele mele curgătoare, le-am atârnat la margine. La mijlocul foișorului soțul meu a pus un felinar din metal, pe care-l avea mai de mult, l-a vopsit și a pus un bec, l-a racordat la curent printr-un fir cu ștecher la un prelungitor. Așa avem lumină și în serile de în care stăm cu prietenii.
Eu am decorat cu prosoape de artizanat și vase de pământ pentru că iubesc foarte mult stilul rustic. Deasupra foișorului, soțul meu a pus o barză din fibră de sticlă, pe care a primit-o în dar de la un prieten. Pentru barză a făcut un cuib dintr-un coș de nuiele, pe care l-a căptușit și în interior și în exterior cu pene de gâscă, să pară mai natural. A cumpărat de la un magazin de jucării un bebeluș-păpușă pe care l-a pus berzei în cioc. În interiorul păpușii a pus un fasung cu bec, și berzei la fel, cu un transformator racordat la curentul electric, printr-un cablu; barza și bebele luminează noaptea. Transformatorul și piesele, fire, fasunguri, le-a recuperat de la un vechi aparat de diafilm pe care nu-l mai folosea. Așa i-a dat o nouă întrebuințare. Am decorat foișorul cu dovlecei la metru, vopsiți în galben și care au forme ciudate. Blatul pentru întins foile de plăcintă este făcut de soțul meu dintr-o bucată de termopan rămas de la o ușă nouă. Pe margini a pus un plastic precum o ramă. Acest blat îmi este foarte util. Sunt mândră că am un soț așa de harnic.
Foto: Georgeta Dinescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply