Mi-am pavat trotuarul

1
trotuar
Foto: Glicheria Șandru
prof. pensionar Glicheria Șandru, Fundu Moldovei, jud. Suceava
Dragă redacție,
Îți mulțumesc din tot sufletul pentru ceea ce înseamnă și a însemnat pentru mine revista de-a lungul timpului. Premiile cu care m-ai onorat și pentru care-ți mulțumesc din nou, articolele publicate, pozele încântătoare din toate domeniile mă surprind de fiecare dată!
Am o colecție impresionantă de reviste și le răsfoiesc neîntrerupt. Nu cred că există vreun număr din care să nu fi folosit ceva, chiar peste ani! De data aceasta revin cu o experiență „masculină“: pavelele.
Trotuarul din fața casei arăta destul de rău; nici nu e de mirare, fiindcă-l turnasem eu acum vreo 15 ani. Îi pusesem gând rău de multă vreme, dar mă îngrozea „eliberarea terenului“. Încurajată de timpul cu soare, după zăpada din octombrie, m-am încumetat să încep lucrul cu vecinii mei pricepuți, familia Drăgan.
Am scos placa și bolovanii de sub ea și am săpat vreo 30 cm adâncime. În loc, am bătătorit cu „maiul“ special – nisip concasat, adus, ca și pavelele, de la fabrica din Pojorâta, o comună la 6 km distanță.
După măsurători nesfârșite, meșterul a fixat cu beton bordurile pe margini. După uscare, a trecut la montarea pavelelor, ținând seama de model. Mereu verifica dacă este perfect orizontal pavajul, apoi punea o scândurică deasupra, bătea cu ciocanul și iar verifica. În final se presară nisip fin printre pavele și se mătură. Pentru 9 mp pavele+borduri+transport am achitat 400 lei. Pe moment, florile au fost sacrificate, dar nu va rămâne așa.
Tot ce-am scris și multe altele semnifică prezența revistei în inima și-n casa mea. Tot prin intermediul revistei le-am cunoscut pe prietenele noastre, Ioana Rotari și Lăcrămioara Șerban, pe care le salut.
Din Bucovina vă trimit un sac de gânduri bune pentru toți cititorii practici din țară. Un an mai bun pentru toată lumea!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Pavarea curtii | Revista Practic idei

Leave A Reply