Mi-am făcut o roabă cu flori după modelul din Practic-Idei

0
roaba cu flori
Foto: Crina Oltița Călugăr Igna
Crina Oltița Călugăr Igna, loc. Poiana Blenchii, jud. Sălaj
Stimată redacție,
Mulțumesc pentru premiul constând în 30 lei, câștigat pentru publicarea scrisorii mele în Practic-Idei, nr. 1/2010, de la pag 86. Mi-ați făcut o surpriză nemaipomenită.
Vă scriu din nou despre câteva din ideile mele, pe care, cu ajutorul fratelui meu Gabi le-am pus în practică. În candelabrul vechi cu trei brațe am pus pământ, iar în locul globurilor, flori curgătoare, nu înainte de a-l curăța și de a-l da cu un strat de vopsea gri-metalizat. Chiar și în vârf (în bolul care ascundea legăturile firelor) după ce am curățat piesa și am dat-o cu vopsea, am pus pământ și flori. Din păcate, când l-am terminat de făcut și am plantat florile nu era prea bine pus în valoare. Arată excepțional acum când au crescut plantele.
Jos, sub trandafiri am pus ciupercuțe și buburuze, pe care le-am făcut din pietre date cu vopsea roșie și albă (pentru pălărie) și bucăți de lemn (pentru piciorul ciupercuțelor). Gabi mi-a perforat cu mașina de găurit pietrele pentru ciupercuțe, iar eu le-am dat 2 straturi de vopsea roșie, și am pictat pe ele buline albe.
Roaba cu flori este după un model găsit într-un număr mai vechi al revistei Practic-Idei. Ajutată în mare parte de fratele meu, ideile revistei au dat roade, după cum se vede și în poză. În roabă am pus un strat de folie de plastic apoi am umplut cu pământ. Am plantat panseluțe, iar mai târziu flori de vară, crăițe, buzdugi etc. Printre flori am așezat din loc în loc, pietricele pe care le-am vopsit în roșu cu bulinuțe albe să pară buburuze.
Flori curgătoare, veșnic verzi am pus și în cizme vechi de cauciuc, în mingi sparte de fotbal, în cutii rămase de la vopsea, papuci, vase din bucătărie care nu mai puteau fi folosite, pahare din plastic. Iubesc foarte, foarte mult florile oricare ar fi acestea, de grădină sau de ghiveci. Le îngrijesc după sfaturile cititorilor cu mai multă experiență în acest domeniu și sunt bucuroasă să ideile dau rezultate bune.
Prin această scrisoare îi mulțumesc și fratelui meu Gabi, care mă ajută foarte, foarte mult în orice, mai ales când vreau să pun vreo idee în practică. Nu știu ce m-aș face fără ajutorul lui.
Numai bine tuturor, multă sănătate și spor în toate.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply