Mi-am descoperit talentul în pictarea icoanelor pe sticlă

1
pictura
Foto: Ioana Cristiana Răduț
Ioana Cristina Răduț, Ștefănești, jud. Argeș
Stimată redacție,
Sunt elevă în clasa a opta. Citesc de foarte mult timp revista Practic-Idei, dar nu am avut curajul să vă scriu până acum. De un an, am descoperit că îmi place să pictez pe sticlă.
Acest lucru nu este foarte ușor. Îți trebuie multe, dar ingredientele principale sunt dragostea de muncă și răbdarea. Dacă nu le ai pe acestea, nici să nu te gândești că vei putea reuși să pictezi ceva pe sticlă. Acum un an, în vacanța de vară, am fost selectată pentru o tabără de pictură, la un muzeu din apropiere. Prima oară nu am vrut să mă duc, dar încurajările dirigintei și ale părinților m-au făcut să mă răzgândesc. Când am ajuns acolo, am observat că mai mulți copii din județ se aflau la un loc, pentru a învăța o artă: pictura pe sticlă. Profesorii erau niște studenți pasionați de această artă, ceea ce a fost foarte bine, căci ne-au transmis și nouă din pasiunea lor. Eu am folosit următoarele materiale, la cererile profesorilor:

  • o bucată de sticlă (de preferat de mărimea A4);
  • un marker negru de 0.4 mm, rezistent la apă și lumină
  • acuarele tip tempera (profesorii ne-au recomandat acest timp de acuarele deoarece nu au multă apă în ele)
  • pensule de diferite mărimi din păr de veveriță (ne-au fost recomandate deoarece nu “năpârlesc”)
  • aracet (pentru a întări culoarea, ca aceasta să rămână pe geam și să nu se ia atât de ușor)
  • o paletă de amestecat culorile

Cu toate acestea adunate, ne-am apucat de treabă. Profesorii veneau pe la fiecare în parte, urmărindu-ne mișcările îndeaproape. Am trasat conturul desenului cu markerul negru, am amestecat culorile cu aracet, în paleta de pictură, am început să pictez și am descoperit că îmi plăcea ceea ce fac. Mă cufundasem așa de mult în această activitate încât nici nu am observat când timpul a trecut și a trebuit să ne întoarcem acasă. Văzându-mă dezamăgită că nu am putut să îmi termin lucrarea, am fost încurajată de profesori, care mi-au spus că nici ei, la prima lor icoană pe sticlă, nu au reușit să termine într-o singură zi. A doua zi, am venit cu mai multă dorință de muncă. Am început să devin din ce în ce mai bună, mai rapidă. Adoram ce făceam. Acest lucru m-a făcut să mai iau un geam și să mai încep o lucrare care a fost atât de reușită, încât am primit un premiu pentru ea și mi-a fost păstrată în muzeu, pentru a putea fi arătată turiștilor.
Fiecare dintre noi are câte un talent. Trebuie doar să-l caute și va ști cu siguranță că acela este cel pe care Dumnezeu i l-a dăruit. Va ști că pentru acel lucru este făcut și poate își va face o carieră în acel domeniu. Eu l-am descoperit. Sper ca și voi să vă descoperiți punctele forte și să vă bucurați alături de cei dragi, lucrând în domeniul menit vouă. Succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Ateliere pentru copii | Revista Practic idei

Leave A Reply