Mi-am amenajat căsuța

0
Foto: Maria Draia
Maria Draia, Urziceni, jud. Ialomița
Stimată redacție,
Am descoperit revista “Practic-Idei” încă de la început, când o luam sporadic, dar de vreo 5-6 ani o cumpăr regulat, căci am aflat multe lucruri interesante pentru îngrijirea florilor mele. M-am hotărât să vă scriu pentru a-mi lăuda căsuța.
Am avut un apartament cu 3 camere, frumos amenajat pe timpul când trăia și soțul meu. Acum trei ani băiatul meu s-a căsătorit și le-am lăsat lor apartamentul, iar eu mi-am cumpărat o căbănuță din lemn de 100 mp, alături de un teren de 200 mp moșteniți de la mama, tot în oraș. Avea o cameră destul de mare în formă de L, una mai mică și o mică terasă. Mi-am făcut planuri cum să procedez. Am renovat-o cu ajutorul fiului meu, astfel: am închis terasa, care a devenit un mic hol numai bun pentru o parte din flori; am amenajat un dormitor mic, mic și o „sufragerie“; camera mică am separat-o printr-un perete de gips-carton rezultând o baie cu strictul necesar și o bucătărioară.
Pereții i-am izolat, pe interior, cu plăci de gips-carton și vată minerală, iar la exterior i-am placat cu polistiren de 10 cm. Geamurile sunt mari, din termopan, astfel că florile se simt foarte bine și în casă este foarte multă lumină.
Nu am poze cu exteriorul, dar căsuța atrage atenția tuturor celor de pe stradă. Mulți se opresc să o admire. Nu mai vorbesc de cei care mi-au lăudat-o văzând și interiorul.
Într-o altă scrisoare vă voi spune cum am amenajat și curtea, căci mi-am împărțit-o astfel încât să am loc și pentru flori și pentru zarzavaturi (strictul necesar) și pentru locul de joacă al nepoților (trei băieți), în grădină petrecând mult timp, căci sunt proaspăt pensionară. Vă doresc multă sănătate, putere de muncă și tot ce vă doriți în acest an.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply