Metode de grădinărit 100% naturale

0
Metode de grădinărit 100% naturale
Canguri pitici și pufoși (Macropus rufogriseus)

Metode de grădinărit 100% naturale. În marea luptă de ecologizare a lumii au fost inventate tehnologii la care străbunii noştri nici măcar nu visau. Cele mai simple metode rămân, se pare, tot cele naturale. Şi astfel, cele mai ecologice metode de grădinărit implică… capre, canguri şi bufniţe.

Metode de grădinărit 100% naturale: cele mai eco maşini de tuns iarba

Căutând pe internet ultimele modele de maşini de tuns iarba ecologice, am dat peste următoarea ştire: câteva corporaţii de renume au renunţat la tehnologia de vârf pentru a-şi tunde pajiştea de lângă sediu cu ajutorul… caprelor: „În loc să folosim maşini zgomotoase care consumă benzină şi poluează aerul, am închiriat câteva capre să facă treaba în locul nostru. Ne costă cam la fel ca folositul maşinii, dar caprele sunt mult mai drăguţe” (sursa: googleblog.blogspot.com).

Citeşte şi Spânzul de grădină

În schimb, se pare că în rândul britanicilor există o altă modă: ei folosesc pentru tunsul ierbii… canguri pitici (familia Macropodidae). Deşi astfel de animale de companie nu sunt deloc ieftine, englezii au început să le îndrăgească şi spun că întreţinerea lor este la fel de simplă ca cea a iepurilor. Cangurii pitici sunt foarte jucăuşi şi lucrează 24 din 24 de ore la întreţinerea gazonului.

Metode de grădinărit 100% naturale: cele mai eco pesticide

Mulţi fermieri şi grădinari consideră că substanţele chimice sunt singura opţiune de combatere a rozătoarelor, folosindu-le în cantităţi mari şi ignorând efectele dezastroase pe care le produc asupra ecosistemului. Conform organizaţiei BirdLife International, o mulţime de păsări de pradă mor din cauză că se hrănesc cu rozătoare otrăvite. În încercarea de a reduce folosirea pesticidelor toxice, din ce în ce mai mulţi fermieri au început să construiască cuiburi pentru bufniţe şi şoimi, atrăgând aceste păsări pe proprietatea lor şi scăpând astfel de rozătoare în cel mai natural mod cu putinţă. Metoda a avut succes, iar în Israel entuziasmul a transformat-o chiar într-un program naţional subvenţionat de stat.

Citeşte şi Kalanchoe – 5 sfaturi utile de îngrijire

Articol adaptat din revista Casa şi grădina
Foto: © dennisjacobsen – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply